Fredag och jag är ledig!

Stallet fixat och har röjt upp där ordentligt. Hundarna har fått springa med på cykeltur, duchad och fredagsklädd. Ja, alltså man skippar mjukisbyxorna, gummistövlarna, håret på sne, hö överallt :) Helgen kan börja! Middag på hotellet ikväll.
Magen har ploppat ut lite och jag kan ana lite rörelser där inne, såå spännande. På måndag ska jag få ryggen uppkollad medans jag än så länge kan ligga någolunda på mage. Den är inte 100% så bäst att fixa medans man kan för man lär ju knappast bli lättare framöver. Ska även få besöka frisören, så en hel dag med uppassning på måndag väntar :)
Nu ska det förberedas lite kött inför morgondagens middag så det går snabbt och enkelt imorgon när man kommer hem från träningen säkert hungrig som en tok.
Ha skönaste fredan!

okey då

dags att skriva ner lite. En natt kvar att jobba och sen är det ledigt en stund. Mkt som ska hinnas när man är ensam hemma och man måste sova om dagarna. Det är inte normalt tycker hundarna, hästarna, fåren och getterna.....hönorna har jag faktiskt ingen aning om, men dom har iofs alltid stått och väntat på att bli utsläppta. Och det är väl inte normalt egentligen att jobba natt, då vill kroppen och hjärnan sova än hur man vrider och vänder på det. Så jag kan lova att jag ser fram emot när asfalten är över. Sover alltid bättre när han är hemma för då vet jag att han fixar allt.
Linnea och Tristan åkte hem idag. Har haft så mkt hjälp av henne. Värsta lyxen! hon har ridit stora hästen hela tiden och jag har suttit baki lilla i vagnen :) TACK! Men i hegen så är det jag som ska rida för då är det träning för Elisabeth, kul kul. Å nya skor på hästarna blir det.
Jag tror det vankas promenad med hundarna nu.

Besök

Vi har fått besök i form av Linnéa och Tristan! Roligt!! Senare idag bär det av till Lycksele för UL, som vi har längtat! Men innan dess ska jag försöka klippa Lillan, för igår duchade jag henne nere på ridskolan. så nu ska inte skären slita ont. Linnéa var så snäll och passade på att rida Roddan så där sparade jag massor av tid, tack tack.
Strax är det dags för Tristan att sova och då ska vi passa på att gå ut på promenad och lägga ut spår. Tanken är att jag ska gå det senare ikväll.

Höstvindar ute!

Och visst är det härligt! Jag gillar när man får ta på sig mössan, vantar och en extra tröja. Det blir allt mer olika färger i skogen och det är ju så vackert.
Vi har hemskt mycket med vatten här nu, Uman står skyhögt. Stackars hönsen har ingenstans i utomhusburen att vara på förutom ett litet torrt hörn eller uppe på platåerna som Mattias byggt. Hela vinterhagen är vattenfylld så tur är att jag byggt en skoghage. Hoppas vattenfall släpper snart.
Har idag hunnit vara borta med Roddan och longerat honom. Mycket spring i benen och spöken i skallen. Tror det är blåsten som gör det. Så idag fick han verkligen ta ut sig. Gårdagen resulterade nämligen i att jag åkte av honom och han sprang gärnet hem själv. Han var inte dum på ngt vis utan helt enkelt pigg och glad. Jag gjorde absolut inte illa mig, det gick jättebra och som tur va så mötte inte Roddan nån bil när han sprang hem, phju det var nästan det värsta tyckte jag. Hemma stod han glatt bredvid hagen med tyglarna hängande vid öronen, så både han och utrustningen var hel. Slutet gott allting gott.
Idag kommer min kärlek hem, man kanske ska ta och elda upp bastun ikväll, det är ju så skönt!
Ha en trevlig fredagkväll!

Umeå snabbvisit

som blev rätt sent i slutändan. Tog mig iväg strax efter åtta, och käka lite lunch med bästa syster och lill Trille, hade dessutom extra besök av två stjärnor till :) Sen var det hö hämtning, surr hos Elisabeth, skratta lite med Elvis, spana på söta små valpar. Bort till Sävar, hämta hö, tömma lite hö hos Elisabeth, hjälpa henne med 3-åringen. Bort till Bryggargatan igen där det vankades middag, även denna gång två extra på besök men nu var ena föräldern bytt till den andra :) surr, GOD mat. Hinna förbi granngården innan stängning, köpa mat till häst och höns. Upp till Lycksele, snabt in och hälsa på darling i husvagnen, känner mig trött tröttare tröttast. Hem mot hemmet, håller mig vaken med turkisk peppar och vatten. Kommer hem, matar djuren som kära mamma varit så duktig och tagit hand om hela dagen trots att hon varit sjuk, tack tack! Stupar i säng 22:30 och ställer klockan på 08:00!!!
En intensiv dag som gick i 200.
Idag kör jag lite lugnare.

mera regn åt folket

verkar det som det är tänkt, börjar ju bli gode less!
Tänk att jag hann alla grejjer jag skulle göra igår, nja Lillan fick faktiskt stå över hennes motionsrunda för att klockan började bli så sent. Men hon ska få sin tid idag då lilla A ska komma ut och hjälpa mig. Hoppas vi kan trotsa regnet och fara ut en sväng med vagnen.
Imorgon åker jag till Umeå för att hämta hö, kika på små valparna och gosa med sötnöten Tristan.
Nu skall här intagas frukost!

Glädje!

Jag är ledig! I två veckor! Känns underbart!
Något som också känns underbart är att vi ska ha barn! Jag och Mattias ska bli mamma och pappa, en familj!!!!! En liten overklig känsla samtidigt som det känns helt fantastiskt med allt som väntar framför oss. *LYCKA*
Om en vecka blir det ultraljud, spännande att få se den lilla krabaten.
Ska fixa och dona med hö idag, tömma en överfull kåpvagn på återvinningen och hinna med en promenad med hunden samt motionera hästarna, och rensa en laddning kantarell som vi fick av en kollega till Mattias. Så det är väl egentligen bara att bege sig ut och börja om man ska hinna allt!
Ha det bäst!

äta bajs

jaa, min häst (den större) äter sin skit om nätterna!!! Googlade och fick mina misstankar bekräftade. Mineral - eller protein brist. Med största sannolikhet så är grovfodret (hö) inte riktigt bra. Så ner och hämta en bal hos N och S och hoppas på det bästa :)
Dessutom har han tappat sin sko igen! Vet inte hur många ggr det hänt, men efter nästa skoning ska hoven vara i perfekt form att den banne mig inte ska gå att tappa! Det märkliga är att han har tappat två olika skor från samma hov i sin nya hage. Men jag hittar dom inte! Hur kan det komma sig?, vars tar dom vägen? Jag blir tokig! Hittade en gammal som passa, men måste bara ta en rondell och slipa bort broddarna som sitter fastrostade som sten.
Getterna och fåren är ute just nu och käkar gräs, gott gott.
Jag har käkat frukost samtidigt som jag går in mina nya converse skor! Nice!

ösregn

från och till i flera dagar och mer kommer det............
Har en ledig fm som ska fyllas med div göra, stallet ska mockas, getter, får och höns ses över. Rida? nja har haft tur alla dessa dagar och kunnat rida medans det varit uppehåll men nu tror jag baske mig bägge två ska få sig en vilodag. Måste fixa pyspunkan på transporten så jag kan ta mig ner till stallet och träna på bana. Lillan ska klippas också för jag vill inte ha en lurvig shettis i vinter som knappt hinner torka innan det är dags att svetta ner sig igen. Men jag håller mig till en halvklippning iaf. Få se hur det blir med Roddan, om han få stå över att klippas i vinter. Han lär väl få en vintervila över ett par månader.
Hundarna ska ju ut också ovavsett om det regnar eller inte, så tur man har kläder anpassat för det.
Timon fick då en dusch igår för han hade hittat ngt mindre trevligt som han rullade sig i igår kväll :(
Vilken jakt vecka för dom som befinner sig ute i skogen och spanar efter älgar.
Varför inte börja med att vika lite tvätt!!!!
Hej å hå, ha det bäst

avsaknad av motivation

till denna förbaskade blogg...... ska ge den ett försök igen. Nu händer det ju så mkt saker, man har börjat jobba, man har utökat djuren med två dvärgsgetter som i kallar Majvor och Klara, vi har hunnit äta ny potatisen från landet, jag har tagit hästarna från betet. Sen har det ju hänt massa mer saker såklart.
En regning dag ser det ut att bli, iaf grått och trist.
På återseende...........

RSS 2.0