härliga söndag

och vi fick dessutom ställa tillbaka klockan en timme.
Trevlig kväll igår hos farmor och farfar. Hem och skulle se en film men jag somnade som vanligt när den tydligen var som bäst.........
Ev väntar en tripp till Råstrand idag, vi får se.
Våra nya tupp som vi fick av grannarna i inflyttningspresent har denna gång tagit sig an flocken som tupparna ska. Nu fanns det ju dessutom inga andra tuppar att strida mot, men även hönorna kan vara rätt så tuffa. Så nu är han den riktige tuppen i hönsgården. På mornarna så galar han för fulle muggar. Ett projekt vi har är att bygga ut hönshuset, känns aningen litet, speciellt när man ska in och städa.
Missade Så mycket bättre igår så det ska jag se nån gång under dagen. Gillar det programmet.

Div barnsaker fixade

Det gick bra med Lycksele igår, Mattias fick som sagt åka in i magnet lådan och vi beställde barnvagn och massa annat. Det blev en Emmaljunga citycross och jag tror vi kommer bli mer än nöjd.
Vi gjorde lite nytta hemma igår innan vi for på en tre rätters middag till Vallnäsvägen. Extra plus för förrätten som var jordärtskocksoppa med pilgrimsmusslor i. Ni måste bara prova den soppan!, går inte av för hackor. Till varmrätt vad det tupp och höna, varav ena tuppen en gång har gått här ute på Luspnäset. Stor skillnad jämfört med köpeskyckling. Mkt fastare och saftigare i köttet. På ngt vis har det stått emot lite att äta dom som jag sett traska runt här och just att det är fåglar, jag vet inte, har väl fått för mig ngt..... men det gick ju jättebra :) Till efterrätt var det en pecan paj med en liten touch av bränd smak då den glömdes bort litei ugnen :) Men den var god den också.
Så det blev en trevlig kväll igår.
Dessutom är vi bjudan på middag till farmor och farfar ikväll, vilken lyx!!!!! :D
Mera frukost!

ännu en dag förbi

Min agenda blev väl inte helt som den var tänkt men vad gör väl det. Tältet kom upp iaf, och det var ett stort tält, det kommer rymmas mer än två skotrar i det. Kanske en bil också, skulle kännas skönt att slippa snön och skrapa rutor. Skulle sitta fint med ett till med det kostar ändå en hel del pengar och nu ska man vi rusta oss barnvagn och allt sånt.
Hästarna blev tyvärr inte motionerade för jag insåg att transporten fortfarande saknar vinter däck, Men det är fixat nu!!! Både på transport och pickup bilen. Bara saaben kvar men där måste jag beställa nya däck, money money money.......
Husvagnen är inte heller städad, så den och hästarna får bli imorgon efter att jag varit på möte på jobbet på fm.
På fredag åker vi till Lycksele, Mattias ska gör magnet röntgen på sitt ena knä. Så vi ska passa på att kolla på just barnvagn! :D Känns väldigt främmande men ack så spännande.
Väntar på att centrifiguen ska vara klar så jag kan hänga tvätten innan jag får gå och lägga mig!!
Sov gott!

sovmorgon

händer sällan i mitt liv, men nu sov jag till 09:20!!! Helt otroligt, Kanske behövdes.......Hade ställt klockan på 07:00 för att ta ut hästarna men min fina som jag delar säng med gick upp och tog det ist :) Känner dock nu hur fm rusar iväg, klockan är snart havl elva.
Vi har toppen väder och idag ska vi få upp ett tält som vi ska ha som skotergarage i vinter iom att fåren ska få ta det egentliga garaget som vinterbostad. Samt att husvagnen ska städas och ställas bort. Plus att hästarna ska motioneras. Så tre viktiga saker idag på agendan :)

Bäckenbryt

Har precis kommit hem från herr sjukgymnast. Är inte riktigt bra i ryggen men denna gång tror jag det gickk till sig. Nu idag ska jag ta det lugnt och inte göra saker där det kan hoppa tillbaka.
Jag är veckoledig och spelar wordfeud, är ute så mkt som möjligt, kammar hunden, känner när bebis har gympapass, kliver upp minst en gång per natt och måste på toan.
Har ett möte klockan 13:00 idag på jobbet. Så denna dag är lite upphackad. Ska tvätta kläder.
Solen är på väg att komma fram mellan dimmolnen, härlig dag!
Jag är i vecka 23 (+3) och jag finner inte att det är skönt med jeans längre, jag föredrar leggins.

Limpor

Hösten är så härlig när det är sånt här väder ute, ljuvligt! Och jag lika glad varje gång jag kommer ner till stallet och kan tända spottarna i taket och ha ordentligt med LJUS! Fläkten testkör vi också för att få bästa möjliga miljö där inne. Har bakat lite bröd nu på morgonen och väntar på att dom första limporna ska komma ut från ugnen. Har även hunnit med att spika fast det sista på fårens tak till vindskyddet, nu slipper vi en fladdrande presenning.
Jag hoppas även att vi hinner fara ut med hästarna en sväng innan vi drar upp mot Sorsele i em.
Imorgon drar jag ner Roddan till stallet och där ska en tjej provrida honom och se om dom passar ihop så kan hon hjälpa mig framöver när jag blir allt otympligare att rida. Det känns jättebra och jag hoppas dom funkar ihop :)
Tror hönorna har vintrat in sig nu för nu ser man dom inte ute i hönsgården någonting, dom kan gå ut en kort stund när jag ska komma in i huset och städa åt dom. Våra två (förhoppningsvis) sista tuppar åker till veckan. Anki och Per tar glatt emot dom. Sen kan vi hämta hem tuppen vi fick av våra trevliga grannar som inflyttningspresent och ge honom en god chanch att bli en i gänget. Tänkte faktiskt ta samtliga in i Roddans box, för det sägs att ska man tillföra nya fåglar i flocken så kan det vara bra att flytta dom på ett nytt ställe så ingen får liksom känna sig hemma längre.
Nu har jag kastat in sista plåten med limpor och vill inget hellre än gå ute i det härliga vädret.
Ha en bra lördagkväll.

Sparkar

Har vart iväg med hästarna till Stensele, markarbete för Roddan och sedan passade jag på att duscha honom. En riktig dyng häst kan jag lova. Lillan fick springa lös i ridhuset medans vi red där och hon tycker som om det. Springer och bockar och rullar sig ofantligt många ggr. Sötis.......
I förrgår fick Mattias för första gången känna av liv och rörelse från magen! Och sedan dess har det verkligen hållit på där inne, framför allt på kvällskvisten när man tar det lite lugnt :) Så magiskt!
Vi har hållit på att höstfixa en massa här hemma och idag är elektricken här och fixar strömmen i stallet, äntligen!!
Dags å göra en handlarlapp och fara iväg på affärn.

Uggla på besök!

Jag bad mamma ta ut hönsen när hon var och fodrade lunch till dom övriga djuren. Jag kom hem strax efter 18.00 och det hade börjat skymma. Så jag såg ledartuppen gick in mot hönshuset med 4 av dom 5 hönorna som finns, duktiga höns tyckte jag. När jag gick ner mot stallet för att fodra middag så hörde jag ett skri, och en större fågel lyfte och flög iväg. Måste ha varit en uggla. Och så reste sig en av dom grå tupparna från samma plats, jag förstod direkt vad som hade hänt pch som måste ha hänt bara en stund innan jag kom hem. Dessvärre va den tuppen i dåligt skick, ugglan hade börjat äta av tuppen!!!! Och den levde än, otroligt och grymt. Så det vara bara att ta sitt ansvar och göra plågan kort för stackars tuppen. Nu har vi ju tänkt ta bort tupparna hur som helst men inte på detta sätt. Det gick då bra att ta bort den själv då inte Mattias var hemma. Den andra grå tuppen kom fram och han hade lyckats komma undan han med från dumma ugglan. Men den hel svarta hönan var bara borta. Tråkigt för hon skilde sig från dom andra verkligen med sin helsvarta färg. Men!, imorse när jag kom ut så satt hon och tryckte på ett ställe, helskinnad och glatt sprang hon in till sina kompisar.
Med facit i hand så lämnar vi dom nog inte själv ute medans vi är borta och ska nu ngt rovdjur ta som så får hellre räven vara framme för han gör nog plågan kort för dom.
Jag har jobbet helg och har två em kvar. Mattias är hemma nu, asfalten är över för denna säsong!!!! LYX! :D
På onsdag så ska Timon och jag gå ett prov i viltspår, spännande :)

Slow feeding

har jag provat nu ett par nätter. Det är alltså ett hö nät för hästar men med betydligt mindre hål än ett vanligt. Detta gör att det tar längre tid för hästen att äta och liknar mer det naturliga vilket tydligen ska vara att dom ätar 16 timmar av ett helt dygn. Jag såg redan första natten att det ger resultat. Roddan har alltid hållit på att riva ner alla täcken på hängaren, slänga iväg med grimman, gå runt mkt, bita lite på inredningen. Men zipp stopp så var det slut med det. Ordning och reda i boxen så jag är övertygad att det funkar. Mycket nöjd med andra ord! :D
Hade ett Avera party igår och det gick finfint. Trevligt att få hem folk. Vi la ansiktsmask och det kändes fräscht.
Nu ska hästen longeras!

Träning, skoning och dop

Mkt har hänt denna helg. Lördagen bestod av först en jätteintressant föreläsning om hovar, exteriör och prestation som Elisabeth stod för. MYCKET nyttigt och lärorikt! Sedan blev tyvärr första träningspasset inställt för det var några som hoppade av i sista sekund. Tråkigt tycker jag och hoppas det blit bättre nästa gång. Hann iaf umgås lite med Elisabeth och söt Elvis en stund på kvällskvisten :)
Men så var det äntligen träning imorse. Gick bra för Roddan, mkt att hålla reda på för honom och även för mig. Så nyttigt att få hjälp och nu har jag lite tips på vad jag ska träna på till nästa gång. För nu blir det kontinuerligt som hon kommer upp. Jätteskoj!! Bägge hästarna blev skodda sedan, perfekt!
Sedan var det bara att snabbt städa efter sig, skynda hem med hästarna och snabbt byta om kläder efter ett litet rigna-runt-uppdrag då jag upptäckte några misstänksamma typer komma gående från ett ställe där visserligen många brukar promenera runt men dessa såg inte direkt ut som promenera typen........ tror inte dom hade ngt där att göra med tanke på hur som betedde sig när jag passerade, hmmm varför ska vissa ha så svårt att låta bli!
Men men, med lite reg nr och samtal så blev det lite koll på läget och vi drog upp till Gargnäs på lilla J:s dop, ett lättsamt, avslappnat dop där det var mkt fokus på barnen, kul. Gott fika sen och surr med div folk.
Hemresa bara, blev hämtmat från sibylla till middag och sen har jag varit ute i stallet och grejjat samt cyklat med hundarna.
Åter igen, en fullproppad dag och jag är färdig!
Ny vecka gott folk!
Och förresten, igår hade jag gått 20 fulla veckor! Halvvägs!!!!! :D *Lycka*

RSS 2.0