Ny telefon och faster igen

jo jag fick ju en ny mobil av Mattias. En HTC Desire, Nu slipper man vara uppbunden till Itunes som man var med Iphonen. Känns som en bra telefon, grymt snabbt internet, det är rent sagt blixtsnabbt! Sen har jag en 5 mega pixlar kamera på den, jättefina kort blir det men när jag skickar dom till min blogg blir ju kvaliten inte bra. Vad kan det bero på. Jag ser att varje gång jag lägger in bilden i meddelandet så säger den att bilden är för stor och den komprimerar den. Kan det göra så att kvaliten försämras? Jag är sålig på sånt här. Borde finnas nån insällning nånstans.....leta leta leta......
Vi har haft sovgäster i natt. Tom och Johanna! För igår vid middags tid så föddes deras nya lillebror! Va kul!! En stor bebis blev det. 4670 gr och 53 lång. Rund om både mage och ansikte :) Grattis familjen Sandberg/Ericsson!!!
Idag är det morsdag, och vi ska en sväng nu till Vilhelmina.
Grattis älskade mamma!



Får inte till kvalitén riktigt.

100media_imag000 (MMS)

Får inte till kvalitén riktigt.


Testar ny mobilen.

100media_imag000 (MMS)

Testar ny mobilen.


Trist väder idag, men vad gör väl det när ...

100media_imag000 (MMS)

Trist väder idag, men vad gör väl det när Tristan kommer på besök.


Timo ser också på skrek! JAG har även fått...

100media_imag000 (MMS)

Timo ser också på skrek! JAG har även fått min present från min Mattias. En HTC desire!


Detta fynda jag idag på tre loppis som jag...

foto0022 (MMS)

Detta fynda jag idag på tre loppis som jag och mamma var på.


Här bakas det tunnbröd!

foto0021 (MMS)

Här bakas det tunnbröd!


Va och tittade på lite höns idag. Tuffa fr...

foto0020 (MMS)

Va och tittade på lite höns idag. Tuffa frisyrer! Det fanns även söta kycklingar.


Det lönar sig att vara med och tävla!

foto0019 (MMS)

Det lönar sig att vara med och tävla!


Smart ponny. För att kunna äta knopparna s...

foto0018 (MMS)

Smart ponny. För att kunna äta knopparna så måste man få ner busken.


Snyggt i burken är det också!

foto0017 (MMS)

Snyggt i burken är det också!


Chutney

Inatt har jag stått och skottat i enformig ställning i nästan tre timmar, allmänt obekvämt. Är redigt lemmen idag kan jag lova, hela vänstra sidan av ryggen känns som om den håller på att krampa. Saknar min personliga massör......
Har ngn förkylning på g känner jag. Gårdagens spinningpass var väl inte det bästa att göra. När jag steg av cykeln så bultade det rejält i skallen och hängig till tusen blev jag efteråt. Nattjobb på det är väl inte det ultimata. Men än ska man inte kasta in handuken.
Gjorde ett sms inlägg igår kväll från när jag och Timon var ute i skogen på kvällstur. Konstigt att inte texten kommer med. Det har den ju gjort på dom tidigare två telefonerna jag har bloggat på. Vad kan det bero på?
Jag ska ut och grejja i stallet, och sen en lugn cykeltur med hunden och förbi och hämta mitt pris från Avera tävlingen, hoppas frun i huset är hemma där :D
Åt middag nyss och åt då av min hemmagjorda äppelchutney. Ett recept från Per Moberg. MMmmm vad gott det var! Kommer nog passa perfekt till grillat!

Detta recept måste jag bara dela med mig av. Det blev 1 1/2 sylt burk så det räcker och blir över till en grillmiddag minsann.

1 kg äpplen
5  dl socker
2  st mango
1  bit färsk ingefära
0.5 dl vitvinäger
hot chili (jag tog en, kan nog ta lite mer)
2  msk honung

Gör så här

1. Tärna äpplet och mangon i grova bitar (ca:2 cm tjocka)

2. Häll i vinägern och sockret i en kastrull och sätt på svag värme.

3. Lägg ner frukterna och den rivna ingefäran och chilin.

4. Låt alltsammans koka sakta i 30 minuter.

5. Runda av med honungen, häll upp i glasskål och låt svalna av.




SMS-inlägg

foto0016 (MMS)


rethosta

har jag haft hela natten, många som är förkylda runtomkring. typiskt våren får man väl säga, man klär av sig för fort och för mkt.
Som ni kan se i förra inlägget så är ju vattnet snart här!! Det går fort nu. nackdelen blir att jag tappar min longervolt, men fördelen är ju att det blir så vackert! :D
Idag skulle det ju vara en regnardag men vi har nog haft turen och inte haft så mkt nederbörd.
Nu ska jag och timon ut till hästarna. Lillan ska få röra på sig.
bäst å ta på sig nått på skallen.

SMS-inlägg

foto0014 (MMS)


Hunden med smilet

hittade denna bild på Rasmus när jag städade bland fotoalbumen.
Vilket porträtt alltså, dessutom ser han en-örad ut! :D

helgresumé

wow vilken kul 80 tals fest vi fick äran att medverka på. Roliga kläder, tokiga frisyrer, god mat, bra musik. Det var så bra helt enkelt. Tack Anna för att du firade dina 40 år! ;)
Dagen efter blev dock lite segare. Jag är inte van att vara uppe till tidiga morgontimmen  så jag låg stor del av söndagen. Dessutom hade jag aningen ont i fötterna efter att jag och pappa gått från folkan till höjdvägen, där låna jag en cykel iaf.
Ikväll åker Mattias ner till Umeå för nu ska det läggas asfalt för honom. Så idag har vi lite grejjer att fixa. Just nu ösregnar det så hästarna har då fått komma in en stund. Det är dom mkt nöjda över. Så perfekt att ha dom hemma och man kan bara springa ner och ta in dom för en stund. I love it! :D
Igår åkte Rasmus iväg på kollo. Nämligen till Yvonne. Där kommer han att få det kanon nu i sommar.
hej å hå

otur och upplevelse

Igår blev det en sväng till akuten i lycksele med mattias. han hade oturen att halka och landa på onda benet, så med mkt ont fick han åka ambulans ner dit. där röntgades han och som tur va så hade inte det spruckit upp utan var bara muskelskador. idag har han två rejäla lårkakor. tur i oturen kan man väl säga.
Fick vara med om en upplevelse igår också. en djurupplevelse. det var sent igårkväll och vi skulle lägga oss. timon ville ut och när jag skulle ropa in honom tog det ett tag. han kom springades till slut från båthuset bortanför vändplanen. i höjd med stallet så vände han om och sprang tillbaka, och det va då jag såg att det var en räv som han följt efter honom och som nu timon sprang efter!! jag klädde på mig och gick efter. när jag kom till vändplan kom dom igen, timon först och räven efter. Jag hukade mig och räven såg mig inte. timon springer mot mig och vänder, räven är då bara ca 10 meter från mig. dom står och tittar lite på varann, timon skäller lite. så är det timons tur igen att jaga räven. dom springer nere i viken hela tiden mellan mig och båthuset. räven stannar, timon skäller lite halvkaxigt, räven sätter sig ner och så byter dom roll igen. räven jagar timon. sen försdvinner dom bakom båthuset och jag hör timon skälla och ser räven skymta ibland. räven springer över viken efter skogskanten nedanför Tages äng och hela tiden vänder han sig om och tittar på timon. Till slut visslar jag in timon och han kommer tillbaka. HELT OTROLIGT!!!!!!! och att jag inte hade telefonen eller en kamera så jag kunde filma!!!!!! Räven såg för övrigt fin ut, inge skabb. och det verkade som om det var en yngre räv. Var det lekfullt? nyfikenhet? Händer det igen så ska jag vara beredd med kameran iaf.

gardiner och tappsko

Nu är dom nya gardinerna i vardagsrummet färfiga och uppsatta. Det blev så bra alltså. Ljusa frächa enkla! Ni måste bara komma och se ;)
I måndags och igår fick jag kasta om mina arbetstider. Fick hoppa in för en på driften ist för dagtid, så det blev em för min del ist. Igår på fm så hämtade jag och Mattias hö. Det känns alltid så bra att få fylla på förrådet.
Idag är Mattias på utb i Lycksele så jag är hemma här utan bil. Och lat kände jag mig, tänkte jag skulle in på affärn men konstaterade att det finns ju mat hemma, gäller bara att vara iderik. Jag är inne i en trött period, är hängig och seg. Kanske håller på att bli sjuk? vette tusan.......
Har longerat Roddan, han gillar inte riktigt inspänningssystemet så han bockar en hel del. Tog väl tre varv så var ena framskon av :( Nu har han bara en sko kvar. Måste höra med hovis hur länge det är kvar innan han kan sko.
Nä om man ska ta och utfodra hästar och hundar och sen sig själv.
vinlotteri ikväll,hoppas på vinst där, för jag vann ju faktiskt en Avera tävling som avgjordes idag!! wihoo, ett fot kit kan jag nu kassera ut! :D
hej hej

har fått tag i en tillfällig telefon med f...

foto0011 (MMS)

har fått tag i en tillfällig telefon med fungerande display. Dessutom med en hyfsad kamera, det gäller dock att objektet är blick stilla


Trist väder

denna söndag. Men då får man passa på att göra saker innen istället. Gardiner håller jag på att sy. Köpte ett tunt tyg som är lite knepigt att sy i för det dras åt liksom vilket resulterade i att när jag fållade nederkanten så blev det mycket längre i mitten än ute på kanterna. Inte bra..... ska ta mina längder och fara till mamma för hon ska tydligen ha en maskin som har en annan och bättre matning.
Roddan behöver tid hos hovslagaren, men jag har hört att han inte riktigt är bra i sin hand än så det lär nog få dröja. Lite synd för på ena bakhoven har en bit av hovväggen farit. Så inga fler ute ritter ifall han blir crazy och har sönder den ännu mer. Får longera på stranden istället.
Vattnet kommer allt närmare här utanför oss. Det blir ju verkligen pricken över iet när allt är här.

Rond 2

Skritt trav galopp på vändplanen, gick jättebra. Han hade ju tjejerna inom synhåll. Så då tog vi repris från igår. Nästan med likadant resultat från gårdagen, men jag behövde inte hålla på lika länge. Detta kommer kanske ta ett tag, men skynda långsamt. Han är ju så snäll i övrigt men det är tydligt när man kommer upp på ryggen.
Nu måste jag bara höra om hovlagaren har nån dag framöver så jag får på nya skor på honom.
Nu är det helg! Ikväll kommer mamma och pappa på middag. Trerätters väntas på menyn............

Rond 1

mellan mig och Roddan. slutade 1-0 till mig såklart. Började med att longera lite nere på stranden, gick som bra så på med sadel och ut och skritta lite. For upp mot Barbros skifte, halvägs efter lilla vägen där så är det en samling vatten i mitten av vägen. Där tog det stopp och där började matchen mellan oss. Lite stegra, mycket backa, snurra runt en hel del och efter en timme så gick jag segrande ur fighten! Då hade vi ridit på volten tills han kunde skritta lugnt och ridit över vattensamlingen tre gånger. Hästen ordentligt svettig och det viktigaste, han gav upp och gjorde det jag ville till slut!!
Så den träningen ska vi fortsätta med flera dagar framöver.
Här har vi kunnat göra halt över den "gigantiska" vattengraven!

Bilder bilder bilder

ja nu har det ju blivit en häst till här ute på Luspnäset! Han heter Rudy II för att vara exakt :D Nio år gammal, har i stort sett bara gått som dressyr häst så jag får väl se om det kan bli någon hoppare.
Så nu har vi byggt till en box till. Maggan som är mindre än den nye är flyttad till Lillans box medans hon får ta den nybyggda. Tjejerna ser ut att ha blivit kär i killen. Maggan är redan i brunst. Tänk om homo sapiens hade varit på samma vis? hmm jobbigt........ :P
Rudy II a.k.a Roddan
Tjenamoss!
Man måste hälsa på alla
Lillan är intresserad av Roddan
Dessuton har vi gjort fint utanför deras fönster
Hittade lite kockums porslin som fick lite blomster
Vi har förresten hunnit vara i Vilhemina ikväll. Vi följde med Anki och Per. Pers dotter går hotell och restaurang och dom har ju då en egen restaurang. Ikväll var det tema kväll och det var Italienskt på menyn. Det blev god mozarella med tomat och basilika till förrätt, kanin till varmrätt och en semifreddo med vit choklad och pistach sås till efterrätt. Allt var helt klart värt den billiga slanten vi betalade. Man fick känna av lyx i vardagen och det gör vi gärna om!
sov gott!

Det håller i sig

jag har sprungit "Luspnäset runt", 20 minuter cirka. Hundarna var självklart med så nu är dom nöjda.
Har tänkt mig ut med Maggan sen och efter det är det bara att gå och lägga sig för nu väntar 36 timmars jobb i helgen nattetid.
Mattias är återigen i Umeå. Det var nån kurs han skulle gå.
Lunchen uppäten, ut och grejja i stallet.
Ha en bra helg!

Lunchen väntar

i ugnen..... rörde ihop en skink- och broccoli gratäng. Har även hunnit med 1 timmas promenad med hundarna. Skönt. Exakt 1 timme härifrån förbi återvinningen och put-and-take tillbaka. Perfekt! Få se om man hinner med ett ridpass också. Jag ska cykla till jobbet för jag är bil lös. Men det gör inget, man får ju röra på sig :D
Fick ett sms imorse, och på måndag vet jag................. blev DU nyfiken nu??? ;)

Premiär!

Igår kväll invigde jag mina nya löparskor och byxor! Jag sprang för första gången i år. Började riktigt lugnt och sprang bara från kungavägen och hem. En sträcka på ca 1,5 km. Det kändes jättebra! Bättre börja lugnt.
Mattias har åkt ner till umeå för uppstarts möte med ncc. Asfalt i sommar med start i slutet på maj. Så mkt hemma själv för min del.
Vi har fått förfrågan om att köpa tre lamm. Vi får se om det blir av. Vi har ju plats för dom iaf.
På måndag blir jag ledig, långledig.
Nu ska jag ut för solen är framme!

Sysslor i massor

Har hunnit med en hel del idag. Tog hästarna imorse och for till Stensele där jag hopptränade Maggan, insåg att jag måste göra det mer kontinuerligt.........
Lagomt hem till lunch, åt och gjorde stallet. Har sytt in Lillans fleecetäcke för det gick ju långt nedanför knäna.
Igår åt vi räkor till middag och nu kokar jag en fond på skalen och av det ska det bli en god soppa med broccoli. Det är gott kan jag lova.
Jobb börjar imorgon, långpass med natt helg. Sen mina kära läsare är jag ledig i två veckor! Visst kan man ha det bra ibland!
Jag ska köra en sväng med dammsugarn......igen.....
Mattias håller på med stenläggning framför pump huset. Det kommer bli så fint!
Ha en skön söndagkväll

RSS 2.0