Slåttern

Ja det håller vi på med ute i Norrheden! Ett kraft arbete utan vissa moderna utrustningar. Fick in en hel del igår samt att vi hässjade (?) en vanlig plus en dubbel. Och mkt hö blir det! Vi packade våran transport, och jag kan lova att jag trampade och trampade för att få in så mkt som möjligt.
I förrgår så avnjöt vi en sutströmmings middag där ute på Norris. Mums vad gott det är.
Min Mattias börjar jobba i natt nere i Umeå med asfalt. Tidigare än tänkt, hårdare än tänkt. Natt jobb i massor på flyget. Och jag drar ner med hästarna till stan. Dom ska få bo på Vidängsgården medans jag och Timon bor hos Linnéa och Tristan. Vad bra vi ska ha det. Nu gäller det bara att hitta ngn som kan titta till får och höns :) Men det brukar alltid lösa sig med hjälpsamma människor.
Ska nu ut och fixa iordning husvagnen, sedan väntar återigen slåttern......................

Halva semestern gjord

tre veckor kvar alltså, inte illa!
Blev en snabbis upp till Joesjö och gränsmarknaden, kom fram halv nio på lördag kväll och hem på em på söndagen. Hann med en sväng på fjället med mamma och Timon. Kantarellerna kommer, hittade massa små knappnåls svampar.
Hönsen verkar trivas i sin nya utebur, och jag hoppas räven håller sig borta. Har satt el stängsel utanför så det kanske funkar.

tiden går

och jag glömmer bort att blogga, eller glömmer och glömmer, jag orkar inte. Ibland får man vara lat.
Mkt har hänt sen sist.
Halva semestern är snart förbrukad.
Vi har massa nya djur här hemma. Två lamm har vi skaffat samt lånat ena lammets mamma. Vi kommer behålla bagg lammet och skaffa tjejer till honom så det blir nya lamm till våren. Sen har vi 12 höns. Vi har dom för att få ägg! TÄnk va kul att få hämta ägg varje dag. Nu håller dom på att växa till höns så ungefär till hösten är dom hönsiga av sig, och då ser man även vilka som är tuppar och dom vill vi inte ha kvar.
Vi har hunnit vara ute med husvagnen på tre kortare svängar, sååå mysigt.
Som sagt mkt har hänt!!!
Nu ska jag ut och fixa på gården.
Adios!

RSS 2.0