goda nyheter!

vi ska få våran släpvagn lagad eller inbytt utan att bekosta ngt själv!!!! Känns sååå bra! Det tog lite tid men det är det värt kan jag lova.
Skulle fara på min bokade läkar tid idag på sjukan, men så i luckan säger hon att jag minsann inte hade ngn tid!!??!
Den mänskliga faktorn hade varit framme och glömt spara när min bokning gjordes........ men jag blev faktiskt lite irriterad för det har tagit sån tid för att få detta ordnat. Det är ang mitt nyckelben som inte är bra.......
plusgrader blev det idag, skönt. Så Maggan fick klä av sig idag när jag kom hem. Ikväll ska jag och Linnea ta och köra Lillan lite, hoppas det går lika bra som sist.

Härlig vinterdag

med solen som tittar fram, det är härligt!

Linnéa och Tristan följde med upp från Umeå, och vi har haft som projekt att köra in Lillan. Vi kanske underskattade henne litegrann, för hon försökte köra sitt egna race. Men det slutade med att hon satt fast i ett dike och vi fick lossa henne och sen fortsatte vi. Andra dagen provade hon att vägra gå, när hon sen skulle igång så började hon stegra i skacklarna men även denna gång fick hon ge sig för tvillingarna Sandberg. Så idag har det gått helt felfritt!!!! Jättekul! Linnéa hoppade dessutom in vagnen hon med så Lillan gick själv där framme i både skritt och trav :) Vi ska fortsätta varje dag tills Linnea åker hem.

Ska göra ett sista ryck i stensele huset idag och sen är huset tomt och våran hyresgäst kan flytta in på fredag. Känns ur skönt som helst. Garaget kommer jag att ta sedan när jag jobbat nästa skift svit som börjar på onsdagmed fm och helg.

Igår var jag och körde igenom mitt nya spinning pass som är ett 60 minuters. Blir ett kanonbra och jobbigt pass där man har chans att sätta egna utmaningar på. Linnea var med och kämpade på, duktiga hon.
Så ikväll är det premiär! Kom och va med ni som kan!!!


umestan

Har inte hört ngt än från Mattias, så än så länge håller dom väl på med honom. Jag har varit försteskötare på Tristan litegrann, vi låg och mös länge och till slut somnade han i famnen, sååå mysigt!
Iaf jag åker hem imorgon och sen får vi se hur det blir med Mattias, mamma fortsätter agera som hästskötare där hemma, duktiga mammi!
Igårkväll när vi körde ner så passerade vi en älg som gick längst vännes vägen på vår sida och då vi endast hade en filigt, huvva vad stor dom är, tur den höll sig längst väggrenen.
Lite slapp....... nu ringer Mattias.........
Då var det klart för honom, han lät allmänt groggy, har ont och skulle prata mer med läkaren om hur allt gått.
Så där, lite slapp i soffan innan man beger sig till sjuklingen!

hör å häpna

men imorgon ligger Mattias för kniven, han fick operation iaf! Och jag lyckades få ledigt så jag kan följa med honom. Så nu har jag helg med andra ord :)
Det kommer bli en enklare operation till att börja med, dom ska skära upp uppe vid höften och plocka ut några skruvar så benet liksom "faller" ihop lite och förhoppningsvis läker ihop.
Timpan följer med, Rasse får stanna hemma med farbror Alex och min mamma blir hästskötare. Tur man har dom.
Ser på skidskytte, och det gick ju inget vidare för Ferry, strula med geväret :( Men jag hejjar på dom andra, Lindström har varit en hejare i spåret, likaså Bergman, kul!
Mattias är ute nu och provar sin nyinköpta motorsåg, bäst att passa på innan han blir liggandes ;)
Snart ner och göra stallet, sen efter middagen så sticker vi ner till Linnéa och Tristan!

vin, avera å nytta

Kallt blev det igen......

igår var det dags för vinlotteri igen! det var frisörskan på gustavs roséns vägen som stod för värdskapet. Mycket gott fika hade hon gjort, ett stort plus till hallon tryffeln!
Nå vin vann jag dock inte utan det blev två andra bruttos som får hämta vinet dom vann :)

Inom en snar framtid kommer jag ha ett Avera party här hemma. Är DU intresserad av att komma och lyssna, lukta, klämma, känna så holla up!!! Jag verkligen gillar dom produkterna och det är ju ett sånt brett sortiment!

Stallet är iaf gjort och hästarna fick komma in tidigare och äta middag, dom kommer ju trots allt ut strax efter sex eftersom jag jobbar natt.

Eventuellt så kanske Mattias får operera sig på fredag.......... men jag tvivlar.......känns som man borde få veta lite mera definitivt när det bara är några dagar kvar......

nu ska här städas!

Recept och trasig telefon

hÄR KOMMER RECEPTET PÅ DET GODA OCH LÄTTGJORDA TUNNBRÖDET!

Ingredienser

Gör så här

 

1. Smält matfettet i en kastrull tillsätt mjölken och värm till 37°C. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och sirap. Blanda hjorthornssalt med grahamsmjölet, rör ner det och rågsikten. Arbeta in nästan allt vetemjöl, degen ska vara lös (arbeta gärna degen för hand och inte för länge så att den blir seg). Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och jäs ca 45 minuter. 
2. Ta upp degen på väl mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop den och dela i 15 bitar. Forma degen till runda bullar. Kavla ut till runda kakor 20-25 cm i diameter. Vrid kakan några gånger under kavlingen så att den inte fastnar. Borsta bort överflödigt mjöl och kavla över med kruskavel eller nagga kakorna.
3.  Grädda dem i en het torr stekpanna på spisen knappt 1 minut på varje sida. Borsta bort ev. mjöl från brödet och från stekpannan efter gräddningen. Låt brödet svalna övertäckt med bakduk på galler.

Sen så har ju min kära telefon gått sönder!!!!! NEEEEJ! Nu har jag min gamla nokia :(
Det var en olyckshändelse allt ihop men man nr 1 tog min telefon ner till stensele för han trodde det var hans, man nr 2 skulle ringa i den och la den sen på sin jacka i trappan för at ta den tillbaka till mig. Man nr3 skulle vara snäll och ta man nr 2:s jacka, ryckte åt sig jackan och min iphone åkte i stengolvet!!! glaset sprack :( men det var inte förrän två dagar efter som den la av helt, nada händer, den är stendöd!! Så tre män inblandade i denna mobil, det var nog bara tänkt helt enkelt ;)
Ska kolla upp med försäkringsbolaget om man har ngt som kan täcka eller delvis kanske, hoppas hoppas......
ha en bra måndag

Här bakas det supergott tunnbröd! Kanon en...

img_0445 (MMS)

Här bakas det supergott tunnbröd! Kanon enkelt kan jag lova :)


sköna söndag

ooo yes.....
och jag har hunit med att rida maggan, motionera lillan lite med longering, vilket hon inte hajjade så där jättemkt men till slut fick jag henne att trava lite på volt runt mig. Så pållarna är nöjda och njuter av det milda vädret som kom idag.
mattias har hunnit med att sladda spåren, jag vill ju ut och åka skidor men är inte riktigt kry än.
nu väntar en deg bunke med deg som ska bli hembakt tunnbröd i stekpanna, mums så gott!
Innan dess lite tv å kaffe.
vi har ju vinterstudion också idag!

Testar att mobilblogga! Så vad kan inte va...

img_0432 (MMS)

Testar att mobilblogga! Så vad kan inte vara bättre än att skicka in en bild på den här godingen :)


Inne idag

För imorse var det -29 på mätarn, huvva å hurven! Hästarna får äta lite oftare och komma in tidigare. Tur det är mkt sport på tv idag, alpint, skidskytte och längd.
Samtidigt sitter jag och försöker leta musik till mitt spinningpass, som nu ska vara 60 min långt. Jag som känner mig krasslig och hängig är inte alls upplagd för nå fysisk aktivitet, men jag hoppas på att man kryar på sig.
Dax för lunch, rester från igår (crabfish paj) eller fil med svartvinbärssylt som är så god!
Sen kaffe, blodapelsin och slö under filten.
Ikväll blir det gulasch soppa efter lite inspiration från Erica ;)
hej å hå!

smått å gott

jag, linnea och tristan hade tre superhärliga dagar tillsammans i umeå. vi åt god mat, gick promenader, besökte stan med shopping, slappade och hade allmänt lugnt. Vi passade även på att fara och gratulera tom och gizela till deras söta lilla celiine :)
men det var inte helt enkelt att ta sig iväg dit och hem kan jag säga. På ner vägen så hann jag med att fippla med telefonen i bilen på vägen så jag skar av vägen, hmmm inte bra, tog tid, blev sen....... men allt gick bra med både mig och bilen.
sen på hemvägen så var det en olycka strax utanför stan så jag satt i bilen i fyra hela timmar innan jag var hemma!!!, blev sen.......
Men men som sagt så hade vi kanon bra!
Det är kallt här igen, 28 minus grader som kallast idag. Och jag som hade bokat tid nere i stallet med Lillan och hennes hovar. Så det var bara att bita ihop och köra ner. Maggan fick följa med å fick lite träning med lastning, gick bara bra. Lillan fick så fina fötter igen.
Jag känner av en förkylning i kroppen, slö, ont i halsen och värk i kroppen. Bådar inte gott :(
Snart väntas film, killarna verkar inte vilja se Let´s dance så jag får väl ge med mig :)

en superhelg

har vi haft det.
I fredags så bjöd vi Anki, Elin och Larran på middag, tre rätters tom. Förrätt bestod av vitlökstoast med chevre blandning och marinerade räkor, varmrätten var ryggbiff med ugnsbakad potatis och murkelsås, sedan efterrätten va våran favorit! vanilj pannacotta med vit choklad, mmmm.
Det blev en riktigt lyckad middag, trött och mätt blev man. En holdem körde vi efteråt och den tog Mattias hem.

Lördagen så tog jag och Timon en långpromenad till farmor och farfar, det var kanonväder ute så vi gick å gick.
Där såg vi skidor och drack kaffe.
Sen hem igen och så ut med Maggan på en rid tur. Hon var pigg och tyckte det var skönt att komma ut tror jag.
Mattias mamma hade vi här på middag och då bjöd vi på en tjälknöl med potatisgratäng och kantarellsås. Sen en efterrätt, nämnligen pannacotta!!!! Jaja! Vi älskar pannacotta och körde samma lika som dagen innan.

Idag är det ännu mer snöskottning, jag och ALex har tagit oss an taket där han bor. Halkigt som rackarn var det där uppe och han åkte ner en gång, tur att han inte gjorde sig illa allt för mkt. Mattias och brorsan har varit och sladdat skoterspåren här runt omkring.

Nu har vi ätit lite rester till lunch och slappar framför tvn och alpint. Passade även på att smaska lite på semel tårtan som Yvonne kom med.

Ha det gött


Snöstorm

Värsta snövädret med nästan storm!!!! Och jag som hade tänkt rida nu ikväll men det tror jag får vara.
Varken jag eller Maggan vill nog vara ute nu :( Men vi får ju snö iaf!
Imorgon ska vi skotta av hustaket, iom att vi bor vid vattnet så drevar det välsigt mycket, så
i vinkeln uppe på taket har det drevat ordentligt med snö.
Nu är det skidskytte på tv, vi myser jag och Mattias.
Fick en bra bild på Timon och Lillan. Dock var hon väldigt intresserad av sitt hö så jag fick inte med hennes huvud.

Hittat hem

Ja det känns verkligen som så......
Förut var jag den som alltid skulle göra något!! Aldrig bara kunna vara hemma och dola på utan hela tiden hälsa på ngn, fara dit å upp å ner. Nästan som om det legat en rastlöshet över mig.
Så är det inte nu!
Jag känner ett lugn när jag är här hemma, här ute på Luspnäset! Jag stortrivs. Kan vara hemma och pyssla på och bara vara :D Jag gillar det.
Nackdelen är väl kanske att det börjar va ett tag sen som man umgicks med nära och kära ;) Men det får man ta igen!!
Granen ska ut i veckan iaf. Jag har ju dom här härliga två veckors ledigheten!!! Maggan ska börja sättas igång efter hennes vintervila. Lillan ska få sina tånaglar klippta. Stensele huset ska städas för det ska hyras ut from februari. Och jag ska njuta av livet!
Igår va jag och Mattias i Umeå. Han kollade upp sitt ben igen. Tråkiga besked, han måste opereras om :( Det har inte läkt ihop. Fortfarande öppen fraktur. Usch å huvva, inte underligt han har haft så ont så länge. Det ska ske så fort som möjligt inom två veckor.
Dricka mera kaffe nu.
Ha så bra allihopa!

RSS 2.0