gigantiska spindel!!!!


Dom på stallet hittade dessa äckliga kräk ute i en hage idag. Och då va en av dom riktigt riktigt stor. Har aldrig sett den storleken i Sverige.

Den lilla spindeln man ser på bilden va nog stor alltså!



Tendens till ludna ben, fy sä äckligt!



Har förresten longerat Baltazar och ridit Maggan. Kalle har tappat en sko så han får vänta tills imorgon innan det blir ngn motion.

hoj!

Midsommarhelg

har det varit.

Jag slutade ju 06:00 på fredagmorgon och for hem för att sova några timmar. Några timmar blev bara två av en anledning så vi bestämde oss för att fara och fixa allt så vu kunde dra till Råstrand med hästar och allt. Tur va väl det för med allt fixat så var vi iväg klockan efter 14 nån gång :)

Uppe i Råstrand blev det hästsläpp. Så mkt action blev det inte förutom att Kalle trodde Maggan var hans och Baltazar fiende. Så massa skrik, spark och bit senare så delade vi hagen och satte Maggan själv så fick hon brunsta bäst hon ville. Lite lugnare blev det och jag tror att hästarna kommer kunna vara tillsammans senare i sommar.
Vi jobbade även lite med hagen.

Klockan sent på kvällen åt vi middag i Torvika, gott med grillat!

Nöjd somnade vi sedan!

Morgonen började med att Maggan va lös...... Vi jobbade lite mer med hagen. Hade ju inte satt på aggregatet så det var ju inte så konstigt. Men vi sträckte och satte rejäla trästolpar i alla hörn så det blev en bra hage med andra ord.

Klockan sent på kvällen blev vi klara och började med middag,. go middag för jag och Mattias :) *kärlek*
Han tog mig även till vindelälven där det finns en gammal gammal kvarn. Intressant att se.

Söndagen började med att grannen kom och ville ha sin lilla del där vi hade lite hage för sig själv så han skulle få klippa den. Så vi jobbade på en plan hur vi skulle ändra hagen!!!

Alex kom och vi for ut i båten och fiskade lite. både stora och små aborrar drog vi upp som vi sedan rökte. Första gången vi provade det. Blev väl inget superresultat då det drog lite för mkt så den där röksmaken var ganska lite av.

Lite plock och städ och sen så lastade vi pållarna OCH jobbade lite på hagen! så nu ska vi upp till helgen igen och fixa det sista så sen har vi hagen färdig hoppas vi..........

Nu promenad med hundarna.


Vilken blomma!

Kolla nu blommor den! Denna passionsblomma fick jag av Annika och Christer. Visst är den läcker!? Och nu i skrivande stund så har även en till blommat ut under dagen :)



Btw så har jag lyckats betat av otroligt mkt av min lista. Handlingen får vänta tills imorgon. Förmodligen så hinner jag inte sova ngt innan jag går på, men det spelar mindre roll för snart är det semester och då får man vila :D

Stekte en hamburgare till middag så nu är magen belåten och jag kan gå ut på gräsmattan igen och fortsätta med det höga gräset! Sen blir det stallet och sortera höbal!

Hej å hå!

dag två av fyra

bara två nätter kvar sen är det missömmarn!!!! :D

Anill följde med till stallet idag och red ut på Kalle medans jag tog Baltazar. Kul att komma ut tillsammans. Kalle-man gick bra med henne, hoppas hon inte får allt för mkt träningsvärk för imorgon ska hon komma med igen och då är det Maggan som hon ska rida på. Hon blev longerad idag för den delen så det var så skönt att alla tre hästarna fick röra på sig.

Man blir inte så social när man har en karl som jobbar borta, tre hästar och två hundar som alla ska få sitt. Dom dagar jag jobbar så finns det baske mig inge tid över, men då är det ju tur att man har skift gången så man är ledig emellanåt.

Har sjukt mkt som jag ska göra imorgon, vissa saker kan jag kanske göra på torsdag men då har jag ju jobbat natt

Fixa trästolpar som jag kan ha till grindarna i sommarhagen
Leta reda på isolatorer a.k.a griseknorrar
Hämta transport ute på Norrheden
Packa skåpet med hästsaker inför helgen
Vara hos sjukgymnasten och få akupunktur behandling
Ringa Bjuhrs och be dom beställa den dyra men dock så viktiga bälgen till bilen
Hämta en rundbal i Gunnarn
Planera mat till i helgen samt handla det
Hinna sova innan jag går på natt skiftet
Vara i stallet på fm, tack Anill att du följer med!!
Klippa gräset, åtminstonde hämta hem gräsklipparn som är vid kontoret.

hmmm ser mkt, men det är bara att lägga in högsta växeln!

Då är det nog bäst jag sover lite nu då!
 

hagen klar

Jag hade en superkväll i lördags må jag säga, TACK alla ni som var med och förgyllde kvällen :D Tyckte också att vi hade lyckats med god mat.....

Eftersom det blev en lagom kväll för mig iaf, Mattias kanske hade det tyngre på söndagen ;) så for vi iväg till Råstrand och satte upp sommarhagen. Jisses vilken dröm för hästarna! Dom kommer bli överlyckliga! Alex var bussig och följde med han också, han var den med absolut sämst skor i det blöta gräset stackarn. Väl hemma igen så gjorde vi tre en dundergod middag som oftast på söndagar bestående av entrecote med chevre gratinerade rotfrukter och hemmagjord bearnaise sås ala Alex. Sä gött!!!!! Fick mig tom en matlåda till idag :D

Kvällen har flutit på bra på jobbet och det är dags att blunda sina gröna för ytterligare en natts sömn.

sov gott


två veckor

kvar efter den här har jag innan semestern! Då blir det mycket Råstrand för mig och härligt bete för hästarna.

Efterlyser fortfarande det varma vädret??? Vart är du???

Kalle fick då nya dojjor igår, bra jobb...... sen fick han bli longerad, såg hyfsad nöjd utöver det :)

Maggan tränar jag galoppen med och framförallt att hon ska gå fram för skänkeln!, det ville hon inte riktigt igår. Kanske få öka på med ännu mera turbo havre.

Har fått en sommarpresent av mitt fack, två biljetter till Nolia som är uppe i Piteå i sommar. Kanske ngt att åka på.

I helgen blir det min och Linneas middagsbjudning, ändrade lokal till höjdvägen baki mamma och pappa. Så fullt upp från det att Linnea kommer med all mat och annat.

På söndag måste jag upp till Råstrand och sätta upp hagen, vi har ju fått ännu mer bete nu, tydligen är det poppis att man kommer med hästar till byn :) Från och med lördag har jag hand om Baltazar också. Dessutom så blir det sen två veckor där vi måste hjälpas åt med alla fodringar och in och utsläpp av dom hästar som blir kvar. Så framöver blir det full rulle! Men då går tiden fort och man känner att man lever :D

Middagen är uppäten och det är dags för hundar och hästar att få uppmärksamhet. Dividerar om i vilken ordning.

Ha en bra kväll!

I väntan

på att regnet ska sluta så kan man ju skriva ner lite här.

Fick akupunktur idag, en positiv upplevelse, och aj vad ont dom små nålarna kunde vara ibland. Men ska helt klart fortsätta med det och hoppas på förbättring. Nacken fick sig även ett litet bryt idag med.

Så här såg Mattias ut före ridning



Rätt kaxig va!? ;)

Och så här såg det ut när vi var ute i skogen



Mindre kaxig men fortfarande med cool image med solbriserna :)

Tog inget kort när han hoppade av men då hade han ordentligt, jättemycket ont i rumpan!!!! Han hade trots allt suttit i sadeln i säkert 45 minuter!!! hahaha stackaren!

Nu är regnet slut och jag kan ta med hundarna ut!



Arbete imorgon

Yes,en helg till avklarad.......

Linnea har varit uppe med stormagen!!!! :D Hon hjälpte mig när jag red Kalle så nu har jag lite mer kött på benen när det gäller honom.
Det har även hunnits med en pokerturnering, vilket inte gick nå vidare för mig, jag åkte ut först!!!! men jag sprang förbi hos farmor och farfar där farbror med fru var och sen kom även mamma och pappa.
Före turneringen fick vi då avjnuta en god middag hos Anki och Per bestående av kalkon! Mumma!

Nu har Mattias åkt iväg och jag ska strax knoppa för ny arbetsvecka. 7-16 är det som gäller hela veckan och då blir det hem på luncherna för att promenera hundarna. Så full rulle med andra ord.
Imorgon ska jag dessutom få testa akupunktur på mina knän, spännande att se om det kan funka.
Idag så följde förresten Mattias med till stallet, och han red Maggan. Helt själv, först inne på banan och sen red vi ut en sväng. Han fick nästan in lättridningen i traven så några gånger till så klarar han det :D

Nä godnatt med er nu!

sollördag

Så var snabbvisiten över till Umeå fram å tillbaks. Hann inte med så mkt förutom att hälsa på Elisabeth och köpa skor till Maggan sen var vi ju och kollade och provkörde den ev aktuella nya bilen. Skyndade oss hem sen för två inbokade möten som vi avklarade på två timmar, handla lite käk och hem å starta grillen. Det blev riktigt gott!!!! Alex var vår middagsgäst. Ett tips är att prova Sias lemoncurd glass, mmmmm va god den var!!
Tog in hästarna igår, Maggan och Kalle fick gå in redan vid middags tid för det var rätt mkt mygg, så dom vankade bara av och an.

Solen skiner iaf och temperaturen ligger på 12 grader så det kan bli en bra dag idag. Ikväll är det iaf middag hos Anki och Per och vi vet att vi ska få kalkon, mums. Sedan följs det utav poker som Larran fixat. Kul kväll!

Nu ska jag fara och ta ut hästarna och sedan motionera dom så är det klart!


Sol!

Ja tänka sig det är jättesoligt, eller ska man säga jätteblått för solen lyser väl alltid lika mkt? Åter igen har jag sovit för länge, vill ju inte sova bort dagarna som jag skrivit tidigare. Så nu är det bara att sätta sig på cykeln och bege sig till stallet. Idag ska hästarna ridas.
13:30 är det tid för ryggen att få sig en omgång. Sedan drar jag till Umeå. Jag ska få den lyxen att dela husvagn med Mattias och Alex!!!! Jippie :P Men det blir ju mysigt att få sova med älsklingen iaf.

Chop chop dags för lite action!!!


tji fick jag

för att jag var och tränade igår. Vaknade upp med ont i halsen nu på morgonen :( inte kul.....

Fick även ett telefonsamtal från en som jag och Mattias ska träffa på fredag, vi fick lite saker som vi ska tänka på innan....... Hoppas detta går vägen!!!

Ska ta samma promenad med hundarna som igår. Stensele till Storuman, eljusspåret. Kanon att gå där! Hundarna springer lös och är goa å glada hundar :D

Ev så blir det Umeå på torsdag, dvs imorgon! ghaa vad det går fort, halvväg i min ledigvecka!!!!

Lite kaffe och sen ringa och boka en dags-att-bryta-till-ryggen-så-man-slipper-denna-huvudvärk-tid

Känner mig verkligen som en gammal tant i kroppen! :/ ryggen det löser sig med ett besök hos Chrille, men dessa knän. Nu gör dom så här aja, aja ont igen!!!! :( Får väl prova köra rehab programmet som jag fick från idrottsmedicin men jag tvivlar på att det hjälper för det har det aldrig gjort. Det kommer och går och när det kommer så är det inte roligt. Gå ner för trappor, stiga ur bilen, sätta sig på stolar, gå upp från stolar, allt det är en pina.....
ja ja, nu har man fått klaga lite också, nu blir det det där kaffet jag skrev om!

Ha en aldeles underbar dag!!!!

update.....igen!!!! ;)

Man får verkligen passa på att skriva i denna blogg nu när man har tid!!! :D

Jag fick ett ryck och for på gymet ikväll! 30 min på crosstrainern och cirkus 30 min i gymdelen, känner mig sååå duktig.
Men jag känner att jag har tråkigt också när Mattias är borta. Måste hälsa på ngn, men nu börjar klockan bli lite väl mkt. Så jag tror en dusch och sen lite te och macka.
Damsugaren skulle behöva rastas också, få se om jag är så ambitiös eller om jag tar det imorgon.

Ha det

lång sovmorgon

vaknade 10:48!! Ghaaa, jag som inte gillar att sova bort dagen när man är ledig :( Så nu har jag fikat lunch. Ska upp till Storuman och fixa lite grejjer nu medans jag kommer ihåg det. En promenad med hundarna sedan. Efter det lite stall, måste ta det lugnt med hästarna ett par dagar nu sedan dom fått vaccin så en skrittur eller kanske en promenad med dom till ngt grönt ställe så dom får beta lite go gräs.

hur som haver så ska jag inte sitta här nå mer!!!!!!

Vaccinerade!

Japp! Jag hade ju sån tur att Anki hade en som skulle låna transporten av henne, denne jobbar som vet. i Lycksele så hon tog med sig två sprutor, en till Kalle och en till Maggan! Så då var det fixat och jag slapp köra med dom till Slussfors :) 

Det regnar ute nu, jag vill ha värme och sol!

Tror jag hoppar in i en varm dusch ist.

Sov gott :D


helgen över

och jag går på väl förtjänt ledigvecka!!!!!  Sov lite länge nu, men då är jag lite pigg uppe i bollen ist.
Jobbhelgen har gått riktigt bra, inga problems och vi har haft trevligt och ätit hämtmat i två dagar.

Idag ska bägge hästarna få sig en ridtur, jag kommer vara helt slut efter men då känner man att man lever.

En sväng förbi Gunnarssons blir det också för lite inhandling åt Mattias.

Solen är borta idag, så man fortsätter väl vara vinterblek!

Nä lite gröt och sedan il stable.

Torsdag och regn

Kalle riden idag, både han och jag nöjd :D

Imorgon kommer Mattias hem, men vi lär väl träffas i dörren när han kommer och jag far på jobbet. Har ju kära natthelg att se fram emot, och framförallt den lediga veckan som kommer efter!
Mattias surra om att följa med ut på skritt sväng på Kalle, få se om han pallar med det efter första veckan ny opererad asfaltsläggare ;)

Nu är Mejan på lite varmare breddgrader, Turkiet!  Regn här idag men ändå 12 grader så hundarna får vara ute tills mamma kommer ner senare och tar in dom för lite promenad och sånt.

Sista biten av Billys ska tuggas upp och sen cyklar jag till jobbet!

flyygpresent

Jag fick en persent av Anki med familj när hon och Emmy var förbi. Nämligen en flygtur med Per i sommar!!!! WOW vilken grej. :D Det ser jag fram emot!
Blev väckt av henne nu på morgonen så det blev som lagomt att stiga upp. Ska väl börja rasta alla djuren.
Men först frukost!

Jag ser solen skina mellan mina persienner! härligt

30 bast

har man då fyllt, och det gick ju bra. Fick en hel del uppvaktningar igår kväll (TACK FÖR DOM!!!!), åt massa tårta, smörgåstårta, kakor och snask. Synd bara att käre syster inte kunde vara med det hade ju varit pricken över i:et :D

Mattias har dargit till Umeå nu för sommarens asfalts jobb. Så ensam som man blir så passar man på att vara lite extra i stallet. Mamma är snäll och hjälper till med hundarna om dagarna när jag jobbar. Tack!! Kanon väder idag så hon kunde lämna dom ute i hundgårdarna tills jag kom hem.
Maggan är riden och Kalle ska få en tur senare ikväll.

Jag inväntar Anki med tjejer som skulle komma förbi.

Passar på att göra en sväng ner till tvättstugan.

RSS 2.0