nyklippt

med slingor, härligt. Blev nöjd efter besöket hos Black & White. Nu har vi även beställt golvet till övervåningen så nästa tisdag ska det vara här. Nu är det bara att köra på där uppe. 
Linnéa och Patrick är nu även dom ägare till en likadan skoter som jag. Och på tal om Linnéa så ska jag göra klart kuvertet där jag ska skicka ner diverse saker hon glömt.
Har bokat en tid imorgon så då ska ryggen min få en svängom, kan verkligen behövas.
Ikväll är det vinlotteri nere hos Karin på Näset, mkt trevligt. Jag hoppas såklart på vinst :D För vem gör inte det?
Har dessutom ridlektioner ikväll så det blir ingen långkväll med vintjejerna. Hade tänkt rida efter lektionena också så det blir lite senare hem också.

Dags för rycket! 

Måndag vecka nr 49

7 minusgrader och snö som faller ner, så ska det minsann vara!

Helgen har då varit helt kanon, lördagen så befann vi oss nere i Forsvik. Middag hos Jonny och Eva, mkt gott och trevligt. Mätta och belåtna gick vi över till Anna och Leif för då var det dags att hoppa i badtunnan. Skönt! Då hade det dessutom hunnit krypa ner ordentligt på termometern så det var kallt i luften och varmt i tunnan. Ännu varmare blev det när jag brände mig på rökröret! :( aj aj. Trodde det inte skulle bli så farlifr på underarmen men vattnet kändes hett hett hett nu helt plötsligt. Men jag kylde med snö och det kändes ändå rätt ok. Till slut gick jag upp för då hade Leffe eldat på så ordentligt att det blev för varmt. Tog en dusch och sat och surrade med Anna i skön soffan. Då hade jag dessutom fått ett omslag av Eva för det började bli rött och svullet på armen.
Efter många om och men gick då även Mattias upp, dom satt i fyra timmar ca! Pappa hade lovat att hämta oss så det var snällt. Skönt att komma hem och gå och lägga sig och sova kan jag säga.

Igår tillbringade vi tid här hemma på morgonen och fixade fram advent, jag var i stallet, dock ingen ridtur för jag ocg Linnea var ute på lördagen med Maggan och Didi på en uteritt. Sedan efter mockningen så for vi upp till mamma och pappa där vi skulle äta en senare lunch tillsammans med familjen Barsele. Därifrån gick vi på skyltsöndagen. Känns som den har blivit ganska enormt mkt mindre än tidigare. Men skönt med en promenad iaf så vi fick gå tillbaka sen och fika te ocg saffransbullar.

Nu har vi bara två filmer kvar av Johan Falk!!! Dom är bra.

En massagetid väntar på mig på jobbet, bäst att göra sig iordning!

lördagmorgon

och jag väntar på att Linnea ska komma så vi kan fara och rida ut med Maggan och Baltazar. Dricker lite te, har tänt några ljus, lyssnar på julmusik.
Nu äntligen har vi fått hem sängen!!!! Mattias var och hämtade den i onsdags när han liks skulle ner på ett möte med ncc. Men den står i garaget än så länge, vi ska inte använda den förrän övervåningen är klar så nu har vi lite "kniven mot strupen-känsla"

Timon är en gnällspik, sitter och gnäller å gnäller. och speciellt när jag kommer hem fast Mattias varit hemma hela dagen så kan han gärna börja sätta igång. hmmm bortskämd eller inne i en viss ålder?

Mattias fyllde år igår. Det blev en lugn hemma kväll med en köttgryta gjord på orre, mums. Lite tårta och glögg sen när mammam och pappa kom ner. Linnet var ju också med förståss. Vi såg Idol, kapp gäspade ihop. Mariette åkte, rätt eller fel? Jag gillar Calle iaf men vill gärna se Erik och Tove i finalen.

Idag ska väl de resterande stjärnorna upp i fönstren, for och köpte några nya igår, men då var ju sladden för kort! :( tyyypist!

Ikväll ska vi på middag ner till Forsvik och sedan bada badtunna. Mkt trevligt.

Ska ringa upp Linnea nu och höra vars tusan hon håller hus.


snart 1:a advent

och jag har sytt klart gardinerna till ett av köksfönstren, rätt nöjd ändå. Så till helgen får vi plocka fram det juliga. Det tycker jag är en mysig tid.

Var ju som sagt i stallet idag (med) :) och hjälpte Anki med att köra Terry med doningen, jag är ju inget fan av det där med körning men det var rätt kul ändå. Vi satt där och surrade på om allt möjligt, en sak var definitivt jätteroligt!!!! Blir så glad när jag tänker på det :D Så till sommaren blir det av!!
Timon åkte även han med där bak, han kom på att han kunde springa ikapp oss där bak och så kunde jag bara lyfta upp honom i nackskinnet. Sen när han lessnade så hoppade han bara av och sprang en stund.

Middag idag blev spagetti och köttfärssås, helt ätligt. Dessutom plockade jag upp en orrhöna som ska tillagas på fredag. Har ju fått en hel hög av snälle Markus från Skarven. Timon blev helt galen när han såg den och satt å gnällde länge efter den. Verkar inte som om det blir Råstran på fredag för Linnéa kommer nog upp, så då måste man ju passa på att umgås med henne.

Nu tror jag bestämt det blir en tupplur innan nattjobb senare ikväll.

snark snark

29 dagar kvar.....

tills tomten kommer.... tänk vad det går fort! Så att min syster köpt en julklapp, det har inte jag hunnit gjort än. Det blir väl att åka iväg nån helg och tokshoppa.

Jag har vuniit en termos, en röd termos från vildmark. Tydligen har jag varit med i ett lotteri på jobbet där man ska göra allt ör att inte ta bilen till jobbet, alltså gå eller cykla. Vi har haft det rätt länge nu i flera omgångar och jag cyklade mer tidigare och vet att jag funderat på att skriva upp mig på det. Tydligen har jag gjort det också :) En termos rikare iaf.

Idag ska jag hjälpa Anki med att köra Terry. Han ska gå och dra rissel släden på den här julmarknaden som ska vara här i Stensele. Så nu ska vi passa på när det kommit snö.

det blev en kortis

o.a.o

Lunchtider

Ugnstekt röding med potatis, götta!

Nu är allt som ska göras gjort så nu kan jag bara vara hemma och påta på lite innan det är dags att fara till jobbet. En tvätt ska hängas iaf. Funderationer på gardiner till köket nu när det vankas 1:a advent. Vad ska man ha? Jag har ju alltid haft en mamma som gjort sånt där :) Även lite funderationer på vad jag ska hitta på för middag på fredag, då jag och M far upp till Råstrand och det är hans f-dag. Någon som har nå goda tips? Tänkte man kunde lyxa på med en tre-rätters :)

Hundarna nöjda, ligger och sover. Rasse följde jag och Maggan ut. Sprang som bara den i djupsnön han också. Har smort upp både sadel och träns, försöker vara noga med det så det alltid ska vara frächt.

Nu blir det att plocka bort lunchen och även göra matlåda tills ikväll. Blir röding då också men vad gör väl det när det är så gott!
Och sen blir det tvättstugan.

tjo hej

Blivande jakthund??

Timon, Rasmus och jag promederade ju ner till stallet idag. Timon fick springa lös när vi kom till Näset-vägen. Efter en stund började han vädra i luften och så sprang han in i skogen. Där ser jag ca 30 meter in tre stycke rådjur gå omkring. Spännande så jag lät honom gå. Såg hur han skuttade genom snön tills han försvann och strax därpå började rådjuren röra på sig. Han skällde aldrig och efter ca 2 minuter så kom han tillbaka. Det var jättekul att se på. Rasmus däremot hann aldrig fatta någontin, han ville ju bara skynda sig till "trygga" stallet :) På hemvägen så sökte Timpan extra mycket efter spår i snön som han för övrigt tycker är hur kul som helst att följa nu när snön kommit.

Nu har man fått sitta och varva ner en stund så nu kan man gå och lägga sig tror jag.

Sov gott på er!

vitt och vackert ute

allt är täckt av snö!!!! detta har jag längtat efter :) Mattias har hunnit skotta lite innan han for på jobbet tidigare imorse, jag kanske skottar lite jag med men sen får han ta resten med snöslungan när han kommer hem. För jag vet icket hur den funkar.

Gårkvällen blev lika lugn som dagen var. Vi tog hundarna och gick upp till Storuman och fika lite hos alex, sedan ut i skogen så nu har pippisarna mat här utanför. Vi såg även första filmen av Johan Falk! Bra!!! Men, jag har alltid tyckt att Jakob Eklund har en väldig speciell röst, han har ett sånt häng på nå vis när han ska avsluta en mening eller ett ord, svårt att förklara men det kanske är någon som håller med?

Radio Guld spelas för fullt, jag gillar det. Just nu Erik Clapton med Wonderful Tonight.

Veckan ser ut som följande, jobb i fyra dagar med start idag. Em, em, natt, natt. Fredag fm när jag sovit lite så åker vi upp till Råstrand, Mette fyller år så då far vi dit och har det lugnt och mysigt. Lördagen är vi bjuden ner till Forsvik på badtunna och lite middag.

Nu är teet slut och jag ska borsta gaddarna för att sedan ta killarna och gå ner till stallet och longera Maggan.

Hej hej

myssöndag

idag ska det bli en lugn härlig mys söndag. Fågel trädet ska hittas. Hundarna ska få en långis, och jag ska dricka massa gott te!
Gårdagskvällen var mkt trevlig, tack Holgersson/Rådström! Det var fullt hus här hemma kan man säga innan. God mat som vanligt där borta, fick dansa en hel del faktiskt, surra med folk hit och dit. Jag och pappa tog ju faktiskt och buggade också, trots att ingen av oss kan det. Men vi låtsades och det såg nog rätt bra ut ändå :)

Tack till alla som gjorde att vi fick en sån trevlig kväll igår!

turbomoppe

vill jag ha!!!! istället för den nertrimmade cykeln jag red på idag, gosh va jag fick driva!!! Gick bättre i slutet så jag fick lov att bli nöjd ändå.

Timon fann ett ben ute i skogen vid stallet idag, tror det är rester av vad Ankis hundar dragit dit. Lilla stolt var han när han kom och bar det. Tog en bild som ni ska få se, kanske inte den bästa men den får duga. 




Nu blir det en dusch som gäller och fixa sig inför ikväll.
Robinson börjar ju ikväll men det får man se en annan gång för nu blir det Älgfest!!!!!


fel i cyber rymden


och inte var det på rätt ställe. Precis innan idol utröstningen så la internet av. Vår tv-sandare är kopplad till det så inte fick jag se vem som åkte ut. Gick och sov ist och nu på morgonen så har jag kollat upp vem som åkte ut, Reza. Känns som om nu är dom så bra dom som är kvar så det spelar som ingen roll vem som åker.

Gick kvällspromenaden igår och tände ett ljus på saknade vännens grav. Det var så mörkt igår kväll, och på dom ställen snön försvunnit var det becksvart. Men så idag!, jag ser blått på himlen!!! Skönt.

Ska kasta i mig lite frulle och sedan fara till stallet och rida Maggan. Ikväll är det ju som tidigare skrivit Älgfest, och vi ska träffas här hemma innan, så igår röjde vi här hemma, fräscht är det nu.
Klockan är mkt, jag sov länge, men behövde det efter förra natten natt jobb.

Nä nu blir det ett ryck här!

Ps Linda, fixa ett träd betyder att man går ut i skogen och hittar ett lämpligt träd som man kan hänga fåglarnas mat i. Man använder sig utav ett lämpligt verktyg, t.ex en såg. Att ha med sig en släpvagn är nästan ett måste. ;)

Vart tog priset vägen???

Jag va och tittade på det som var för världens barn i kyskan igår, jättebra!!! Och alltid så fint i kyrkan. Sen hade dom ju ett lotteri, jag köpte två st. Nu är det så här att jag brukar sällan, och då menar jag sällan vinna, typ aldrig på något lotteri. Så sitter vi där och dom ropar upp min lott!!!!!!!! Yes!!! Jag vann!!!! Ett presentkort på SOMacken, jätterbra pris. Nu hade dom inte arrangerat just det där med lotteriet så där bra så det var lite rörigt. Så hur resulterar dette? Jo mitt pris, mitt presentkort på SOMacken, min vinst som jag aldrig bruka vinna är BORTA!!!! Finns inte, väck! Typiskt. Men men det var iaf en tillställning för världens barn så vad är väl ett pris? :) Det var en trevlig stund i kyrkan.

Det gick kanon att jobba i natt, pigg som en nötkärna trots brist på sömn. Så nu sitter jag här och har helg!!! Ikväll vankas Idol, imorgon Älgfest, och söndag vila. Ska väl försöka bygga lite på övervåningen oxå. Sen även fixa ett träd till fåglarna så dom får mat. Vi ska sätta det utanför Timons spaningsfönster så han får sitta och titta på pippi :)

Ha en skön fredag!

nackspärr

Kan vara draget jag satt i en stund igår när vi var i Skellefteå, stel, styv och aj aj har jag iaf. Annars var det en trevlig dag där, temat var Arbetsmiljö och Hälsa. Duktiga föreläsare som drog till sig intresset från oss lyssnare. God mat (som alltid) Mycket mat (som alltid) :) Efter dagens slut for vi en sväng på Jula och Expert för att sedan avsluta med lite middag innan vi åkte hem. En lyckad och trevlig dag.
Har gjort en ändring i schemat, går in och jobbar natt ikväll så jag går på helg redan imorgonbitti klockan 06:00!! Inte så tokigt.

Har precis varit ute på en prommis med hundarna och Mattias. Jag blir tokig på detta väder!!! Har inte sett en blå fläck på jag vet inte hur länge. Men den som väntar på ngt gott......

Måste försöka göra ett ryck här hemma nu inför helgen, varför blir det så lätt rörigt!!?

Snart far jag till stallet och sen en sväng till Villis för att köpa havre, skönt att det är så nära ändå :)


Vill ha vinter!

Ja!!, kallare, mer snö och inte detta blaskiga snorhalkiga vägar :( Snart är det ju faktiskt 1:a advent och då måste det åtminstonde komma snö så man får lite stämning.

Helgen var bra, Elisabeth och Magnus bjöd på bubbelbads-kväll, nice nice.
Mamma, Ingan och pappa bjöd på god middag, gött gött.

Maggan ska börja ridas lite mindre nu ett tag, det är som om hon inte riktigt orkar gå så mkt som jag ridit henne. Nu hade hon stått fre, lör, sön och då hade jag en häst som var framåt och jobbade som en tok! :)
Idag fick hon ett bad också så nu är hon ren å fin.

Imorgon åker bl.a mitt skiftlag till Skellefteå på företags dag, det ska handla bl.a om hjärnan, stress och sömn, intressant! Dessutom brukar man vara mätt i två dar efter en sån dag för man äter en gång och det är JÄMT! :D

Snart är middagspajen klar så jag ska hinna med en dusch innan...... sen middag blev det, oops inte slarva!

Lev å må


lördag lördag lördag

härligt härligt härligt!!!

Har fått sova lagomt länge så allt känns på topp. Idag blir det väl lite stan kanske, bowling? vi får se hur sugna vi är på det. Linnet har skaffat blogg! :D www.linnetgoes.blogg.se Kolla in den ni som är nyfikna, har väl inte kommit in så mkt än men snart kanske.
Har fixat en playlist på hushållets Spotify, så vi har kvällens musik klart snart. Blev bjudna på middag hos Bettan och Mange, får se hur vi gör med det, men det hade ju varit kanon trevligt!

Här kan man inte sitta så långa stunder så hej hej

svårt att stiga upp

ställde åter igen klockan på 07:30, men somnade om och vaknade när Mattias ringde precis innan klockan 09:00. :( Jag ogillar verkligen att sova bort dagen, men varför ska det vara så svårt att stiga upp första gången!!!!!
Ja ja, nu sitter jag här och äter frukost iaf, hundarna har fått sin ranson och det blir såklart en promenad med dom snart.

Vi blev nästan klart med taket i sovrummet igårkväll. Det är lite klurigt för måtten är inte lika mellan reglarna. På en sida på 63 cm så var det 61.5  cm på den andra sidan, så tänker man inte till innan så är det lätt det skjuter iväg och man får höra vuxet folk prata fult........ :P

Ska ratta in en av mina favorit kanaler på våran internetradio. Radio Guld, gamla låtar från 50, 60, 70 och 80 talet. Lättsamt och bra musik!

Ha en bra dag

En stycken ren bil

yes då var det avklarat, alltid fräscht med en skinande bil. Nu får den ju dessutom plats i garaget som vi röjde i igår, så nu är det bara för snön att komma för min del :)

Idag var jag och Anki och red i ridhuset med tre vilda löda hundar som busade runt. Rätt var det var så hade jag en Timon och en Jiddra framför benen på Maggan, aj aj aj tänkte jag detta går illa! Men ingen hund pep eller skrek och Anki såg hur Maggan försökte göra allt för att inte trampa på någon. Fram kom två inte så lekfulla hundar ut, och Timon hade nog gjort några ordentliga kullerbyttor för han var riktigt insmord i ridhusunderlag. Hundarna lämnade ridhuset sen och kom aldrig mer tillbaks. Tur det gick bra!

Sen blev det en promenad till Storuman tillsammans med mamma, hon hade varit här före och kommit med idéer om vi ska bygga igen eller icke bygga igen pä övervåningen. Det blev bygga igen.
Så bägge hundarna fick en härlig promenad, och gissa ocm Timon sover, en trött hjälte.

Nu har kaffet dragit klart och jag ska upp på vinden med en hjälpande hand.


Ledigvecka!

Då har man den igen, den efterlängtade lediga veckan. Tänk nästa gång jag går på den så är det dags för jul! Vad tiden går fort.

Igår hjälpte jag Mattias uppe på vinden och vi började sätta upp gips skivorna uppe i taket, lite halvt tungt göra men det gick efter lite strul. Så nu är det snart bara spackling, lägga golvet, och tapetsera kvar. Listerna ska iofs upp men sånt kan man ju ta eftersom. Nu får vi bara hoppas att sängen kommer snart.

I helgen åker vi ner till Umeå. Jag, Linnéa, mamma och pappa ska på begravning på fredag. Mattias ska roa sig med att gå på stan, och sen ska vi stanna hos Linnet och Patte över helgen.

Jag har ett måste innan helgen. Det är att tvätta bilen, råkar man ta i den så ångra man sig genast!!! Så idag ska jag väl få det gjort hoppas jag.
Annars väntar ett träningspass med Maggan, jag och Anki ska köra tillsammans. Kul kul.

Det är så vackert ute nu när alla träd är vita av frost :) Vill ha mer snö och mer kallt!!

Fick hjärtat i halsgropen häromdagen. Jag höll på att dammsuga i köket och Rasmus låg där. Han gillar inte riktigt dammsugaren så länge han inte får stå på sängen och känna sig som "I´m the king of the world" så han kröp mest omkring när jag kom med dammsugaren. Så utan att se det så råkade sladden dra upp grinden som skiljer hundarna åt. Och nästa gång jag tittar vart han är så är han borta!!!! oh oh jag han tänka på Timon som jag vet låg inne på sängen och också han kände sig som "I´m the king of the world" Väntade mig värsta livet och värsta synen!!!!!! Men jag försökte behålla mitt lugn och ropade på Rasmus, då såg jag bägge hundarna komma med Timpan i täten, bägge go och glad. Phu att det gick så bra.

Snart är kaffekoppen slut och jag ska ut på morgonprommen.
Ska ta med mig ett ljus och sätta på Isa grav, känns bra att få lysa upp nu när det blir så mörkare om dagarna.

Ha en bra dag!

Tamtaramtaram

The recept!

Lingonglögg

5 liter lingon
5 liter vatten
2 påsar hel kanel
2 påsar hel kardemumma
2 påsar hela nejlikor


Koka alltsmmans i 20 minuter. Sila. Tillsätt 2 kg socker, rör tills sockret lösts upp
Sedan är det efter smak och tycke om man vill göra det till vuxen glögg :)

Fredag, sovmorgon.... jag går på natthelg klockan 18:00 i kväll. Sen ledigvecka!

Imorgon kommer Bettan upp och då ska det bli träna av! Första passet för Maggans del, spännande!!! :) Så jag har tränat stenhårt i veckan och idag är det lite kondition som gäller. Rasse ska få följa också, han gillar det. Kan ni tänka er att när jag galopperar så springer han tätt intill Maggans fram ben!!!!! Helt otroligt att han är så nära.

All isolering är uppe i det nya sovrummet så nu är det skivorna som ska upp. Kul att det händer ngt där uppe.

ha en bra dag

Glögga på blögga

kommer strax, ska leta fram receptet så att tex du Anna kan börja koka :)

Vi hade en trevlig glögg afton hos Ludvigssons i lördags, mysigt. Lite gott tilltugg till och tre olika prover på glögg. Tack för en trevlig kväll!

I fredags hade vi även det bra hos Rönnholm/Kjellren med middag och Idol. Gott gott, tack tack. Men hade hellre sett Eddie lämna Idol ist för Erika.

Hann se hockey i lördags också, förlust men skoj ändå.

Har jobbat två dagar av sju, nu är det två em kvar samt tre låååånga nätter. Men det ska nog gå bra för oss.

Nu är Mattias och Jimmy uppe på övervåningen och fixar! Yes, det är sovrummet som står i första hand. Och på tal om sovrum!!! Vi har beställt en säng!!!!!! En riktig skön säng!!! Av märket Jensen. Vi var på Mio i umeå och spanade runt då vi till slut fann denna



Dessutom hade dom en rajd att om man beställde den innan november så drog dom av priset på bäddmadrassen, dvs i vårt fall över 6.000 spänn!!!!! Vi beställde även en snygg, enkel och praktisk sänggavel. S¨jag tror säkert vi kommer vara mer än nöjd när vi har allt här OCH när det riktiga sovrumet blir klar!!!!

Nu ska jag ut på prommis med hundarna


RSS 2.0