snart slut på året

tänk vad fort det går!

Har nu kommit hem från umeå. Firade Elisabeth 30 år igår, trevligt med gott fika och mkt folk och hundar. Nyttigt för Timon verkligen. Och så glad han är att få träffa sin mamma Tyra verkligen, kul att se dom ha så roligt tillsammans.
Gjorde lite mellandagsrea-fynd på stan. En jacka och ett par jeans.

Har plockat och donat lite här hemma nu och Mattias och Patrick spelar Ps3.

Imorgon åker vi till stugan för nyårsfirande. Där möter vi upp med Tom och Gisela. Linnea kommer upp på torsdag morgon då hon jobbar till sena kvällen dagen före.

Nu blir det kväll-kissar-svängen med dogsen, och sen på med den sköna pyjamasen jag köpt.



Julen över

och det har varit en riktigt skön och lugn jul. Lagom med mat, mkt barn och ett besök av tomten. Igårkväll var det fest på hotellet. Jag gick inte ut. Kände inte alls för att stå och trängas med min onda arm. Och så skönt nu på morgonen. Kan tänka mig alla som vaknar upp och är lite lätt snurriga i plymen, det är inte jag :) Jag och Linnea har varit och tagit ut hästarna nu på morgonen. Det går faktiskt rätt ok. Jag kan leda hästarna bra och Linnea får sköta mockning och sånna grejjer.

Jag, Linnet och Patte skulle se en film igår. Fracture heter den. Med Antony Hopkins och en annan ung snygg kille som jag aldrig sett förut. Riktig bra så länge jag höll mig vaken. Vi somnade alla tre dessutom, så det kanske bir en fortsättning på den ikväll då. Ikväll är det ju även storhälla som gäller. Skotercross!! Jättekul att se förra året så det blir nog lika trevligt i år igen.

Nu ska det ätas frukost!

dan för dan för dopparedan!

Sitter och lyssnar in Lady Gagas senaste album..........

Skulle ringa call-me grejen som läkarna har. Men innan jag fatta hur man gör när dom rabblar upp namn och nummer så blev det lite tokigt, en sjuksyster ringde upp istället och sa jag skulle skynda mig ringa igen och boka in nr 7. Tror ni jag hann? nope..... det fanns inga fler tider över :( Men det har nog löst sig ändå är den snälle sjuksystern skulle lägga in papper till den aktuella läkaren. Skönt... får ringa dit imorogn och höra om hon fått det. Det gäller min sjukskrivning som går ut på måndag, är ju osm inte så jobbför då som jag redan förstod att jag skulle vara vid det här laget.

Ska göra några ärenden innan jag åker hem idag. Ser inte fram emot det så mkt då det kommer vara gode snörök, men tur iaf att det är ljust :D

snart kommer tomten!

kockobingbong!!!

VERKLIGEN!!!!!! Måndag klockan 14:40 skulle jag träffa ortopeden på NUS. DEN 18/1!!!!!!!!!!!!!!!! GHAAAAAA!!!!!!
Hur kan jag som läst kallelsen flera gånger INTE SETT DET!!!!!??????? Mattias har även läst den flera gånger och inte han heller tänkt på det. Förmodligen var vi så inne på att det skulle ske så snabbt som möjligt så vi såg bara måndag!! Jaaa NU på måndag!!!! Men NOT!!! Så nu ska jag ist gå sjukskriven ytterligare en tid, kanske kanske kanske att jag kan jobba en kort stund innan det är dags för den troliga operationen, DÅ ska jag vara sjukskriven ytterligare några veckor :(
Jaja jag fick då köpa dom sista julklapparna................

Har hunnit vara förbi Elisabeth också på en kaffe och hennes goda glass.

Orkar inte köra hem ikväll, trött, ont och massa snörök är ingen bra kombination.

Lev å må å va glad

umeå

kom ner strax efter 12 så vi satt oss framför tv:n och kollade skidskytte. Linnéa for till stallet och efter en stund tog Patrick med sig Nellie på bio och jag stannade kvar med Livia. Hon körde lite modevisning i Linneas höga stövlar :)
Sen behövde lilla fröken en liten sömnstund så vi la oss för att vila och det slutade med att bägge somnade. Skönt med en liten tupplur.
Nu är Linnea hemma från stallet och vi ska väl börja planera lite middag.

Imorgon ska jag försöka ta mig ut på stan och se om jag hittar ngn julklapp till en väldigt speciell en ;)

Ha en bra söndagkväll!

Mätt som en plätt

blev vi efter besöket hos Mattias mamma. Hon bjöd på julbord i Storsele, riktigt gott :D Sedan blev det tårta dessutom hemma hos henne till Dansbandskampen. Trevlig dag. Vi var även förbi hos Mattias kusin i Dalasjö och lämnade lite julklappar/födelsedagspresenter.

Sedan har jag suttit och slagit in julklappar, det tycker jag är så mysigt. Drack lite glögg till också men kände att jag blev så trött så det stannade vid en.

Imorgon drar jag till Umeå!!!! Jag har fått kallelse till ortopeden på måndag! :D Känns jättebra. Nu ska dom kolla och se, men det känns som om senaste ortopedens ord väger tungt så jag förväntar op.

Äntligen har det blivit varmt i huset så nu ska sminket bort, och tänderna få sig en om gång så blir det sängen sen.

Just ja höll på att glämma att vi hade en jättetrevlig middag igår hemma hos Evelina och Rickard. Vi överraskade Erica till hennes blivande 30-årsdag. Det blev ett riktigt surprice för henne minsann. Mkt god mat och trevligt sällskap så kvällen fick topp betyg :D

Sov gott!

strömavbrott

hade vi flera stycken av igår kväll, och tempteraturen var nästan -30 så det bådade inte gott.
Mejan och anill va förbi så vi spelade Buzz. Lina var den som alltid åkte ut först, jag var den som alltid skrek, Maria var den som alltid undrade varför hon valde just det ämne hon valde, och Alex var den som alltid blev arg när jag tryckte snabbare än han...... och det var ju nästan jämt :P
Sedan när tjejerna for hem så blev det dags för Tekken!!!! Vilken grafik må jag säga!! Jag gillar det spelet. Killarna kan ju sparkarn och så medans jag gör det klassiska, trycker på alla knappar samtidigt så jag får aldeles ont i tummen :D hahahaha

Men vi kände ju att det var på väg att bli kallare i huset innan vi la oss, och nu när vi vaknade på morgonen så var det riktigt kallt, tom Rasmus har försökt hålla sig under täcket hela natten. Men värmen är på väg tillbaks i elementen så innan denna dasg är slut borde huset vara varmt igen.

Vi ska till Lycksele strax så nu är det bara att sjasa upp Mattias från sängen om han vill fika något, för det har jag redan gjort.

Ha det

trött av att inte göra något

så känns dagarna. Inget storartat kan man göra så man blir slapp och slö, trött och hängig. Nu börjar tom att plocka ur diskmaskinen kännas gode jobbigt och det som är en av dom saker som jag brukar glädja mig åt att få göra ist för att bara ligga..... typ....... Nä att vara liggandes är i längden icket bra.
Men igår hade vi ju träffen igen! Det var trevligt, Uman Puls har skapats :D Känns kul.

Lyssnar på Amanda Jensens senaste album. Skön musik gör den tjejen. En skiva att rekomendera. Jag ser ju att en del bloggare lägger upp musik klipp, hur gör man det??? typ från youtube???

Det är ännu kallare idag -25 brrrr. Men det behövs för att få bra isar.

Går i väntans tider på remissen, om det nu blir ngt.

Imorgon ska vi försöka ta oss till Lycksele på dagen, Mattias ska sätta upp en skylt från företaget där nere. Så jag hoppas man även kan hitta nå klappar där. Vad ger man åt män i 35 års åldern!!!!! Jag blir tokig! svårt att hitta ngt bra.

Klä på er om ni ska ut!


Saknar min lilla vovve :)



datanördar?

Jag och Mattias sitter med varsin dator framför sig. Han tittar på media grejer gissar jag och jag nöjer mig med att titta på senaste veckan på Paradise Hotel. Sikket folk! Än hur mkt lyx dom har där i det vackra landet så skulle jag inte vilja åka dit, men jag kan gärna titta på programmet och se hur folk beter sig och funkar när det gäller pengar som står på spel. Jisses vad dom spelar!

Det är kallt ute idag, -20 snart. Så Rasse får på sig täcket när han och Mattias ka ut sen, brrr. Han hade visst börjat lyfta på tassarna innan dom var hemma igen.

Snart är det julafton, och i år är det första gången som jag använt mig mkt av internet vad det gäller julklappar. Det funkar bra med det, smidigt och enkelt men sen kan man ju sakna det här med att gå i affärena och känna julstämningen.

Matte har åkt på jobbet nu och det är väl dax för lite Betapet snart :)

lösning?

Åter till mitt kära nyckelben.

Har haft ett samtal idag med ortopeden från Vilhelmina. Han tyckte det där skulle årgärdas och menade helt enkelt att dett sitter i tid och ekonomi. Så han ska skicka en ny remiss ner till Umeå. Han har visst själv varit kirurg i många år och sa att det var en enkel operation, antingen med bricka eller med ben från höftbenskammen.
Jag känner ju även själv att hur ska jag kunna gå runt med detta rackarns ben som mer liknar ett upp-och-ner-vänt V än ngt annat? Förmodligen kommer jag bli sned i axel ställningen och hur påverkas det i framtiden. Hoppas verkligen på att dom går med på OP denna gång så man slipper tjafsa för det tar ju på en också. Sen även lika bra att göra ngt åt det nu och inte om ett tag efter att man börjat jobba igen för då ska man åter igen vara sjukskriven. Nää jag känner att jag går inte med på ngt annat! Nu har jag två ortopeder som tycker det ska opereras så det borde väl vara ngt värt får man hoppas. Jag håller tummarna på ortopedens remiss, vad han nu hette för det har jag redan glömt :(

Förresten så har jag spelat Betapet hela em och det går inte bra, måste ta en runda till efter middagen. Matte jobbar em i veckan så jag är ensamen hela kvällarna.

hade

idag verkar det som vinter ute

äntligen! -10 och snö som dalar ner :) Så ska det vara.

Helgen har varit jätte trevlig. Blev Idol då i fredags, Linnea kom insläntrande strax före 21:00. Fick se Erik vinna och även Eriks flickvän Ninni..... hmm hon gick aldrig ner!!!!! ooops...... så kan det gå.....
Morgonen därpå gick jag självklart med i grp som någon briljant person skapat på FB som heter "Vi som tycker att Eriks tjej skulle gå av scenen" hahahaha solklart!!

Linnea och Patrick gjorde klart skoteraffären och for ner med den till Forsvik och sedan va vi en hög som for och fikade på det yber mysiga cafeét Shang-gri-laa (?) Gott, hemtrevligt och avslappnande.

Maggan fick sedan ett pass uppe i ridhuset av Linnéa. Roligt att se ngn annan rida henne, hon var fin :) Provade även hoppa henne, gick bra tills vi rullade ut en markbom, då blev hon genast osäker och tyckte det blev jättejobbigt. Så hon var nog lite ärrad efter att hon gick omkull. Men efter ett tag gick det bra till slut :) Jag ska ta och börja löshoppa henne lite när jag blir piggare.

Gomiddag hos föräldrarna sen, saftig köttfärslimpa ve pären å sås, mumma. Slappa lite i soffan innan vi for och hämtade släpvagn hos farmor och farfar. För söndagen skulle vi till Råstrand så killarna skulle få köra skoter.
Blev Robinson på kvällen och sedan ett par omgångar Buzz, gick dåligt, jag åkte ut först bägge gångerna. Men kul är det :)

Så blev det söndag och dax för Råstrand. Matte hade ju hört att det var så mkt snö där. Och det var det!!!! Redan bara ett par mil ovenför Storuman så såg man skillnad. Det var riktigt med snö uppe i Råstrand så det blev kanonbra för Patrick och Linnea att testa sin nya skoter :) Det finns en liten Bua bara i närheten där huset är så Linnea tog Lasses skoter med långdyna. Vi satte Rasmus inlindad i filt framför henne och jag satt bakom och i sakta mak tog vi oss till Buan så även vi kunde få grilla korv och dricka varm choklad. Det var alltså premiär för den nya säsongen!!!! :D Det gick ändå hyfsat bra, fick ju parera mkt benen men Linnea körde som på bomull kändes det som ;)
Sen när vi kom hem så hade vi ett instruktörsmöte här hemma hos oss, så lite kaffe och surr.
Middag åter på höjdvägen, nubbesallad, gott gott gott.
Sedan var det hejdå till tvilling nr2 och hemfärd för oss, lite poker och sedan i säng. Och jag kan lova att vi hade en mycket nöjd Rasmus hela gårkvällen!

Idag ska en ortoped läkare i Vilhelmina kolla in mina röntgenbilder, få se vad han säger. Får iaf en 2:a bedömning.

Detta blev en långskrivning för en gång skull! :D
Ha en bra dag

Skidskytte i tvsoffan

Nu är det skidskytte på tv. Går väl inget vidare för svenskarna när Björndalen stormar fram i spåret. Men det är alltid kul att titta på denna sport!

Fick det efterlängtade samtalet idag från Umeå och Ortopediska kliniken. Det blir ingen operation!!!!!? Han som ringde var han som hade fått röntgenbilderna härifrån och det var han som ville åtgärda detta med op. Sen hade några axel- och trauma specialister tittat på bildena och dom med deras kunskap beslutade att det inte behövs op, utan det ska själv läka. Tydligen ska det vara mer än två cm skillnad eller att brottet ligger närmare ut mot axeln. Nu har jag det mitt på samt mindre än två cm så det blir inget av. Känner mig lite besviken över det men samtidigt måste man väl lyssna på vad specialisterna tycker och säger. Dom vet väl vad dom pratar om iaf. Om det nu inte skulle läka ihop bra och eller man får problem efteråt så kan dom gå in, bryta upp det och operera till, så det känns ju skönt att det inte är helt "kört". Så nu är det bara att gilla läget och hoppas på att det ska gå bra.

Var förbi på lite fika hoa Erica, och fick lyssna på en god talare vid namn Casper :) Dom har fått så fint på övervåningen så nu blir man än mer taggad att få sin egen klar.

Ikväll kommer Linnet upp, så hon hoppar in här till Idol soffan och kikar vem som vinner. Mkt talar för Erik känns det som. Mamma och pappa har ju även sin glögg kväll så vi ska väl dit en snabbis också.

Måste ta tag i och fylla i alla papper till Försäkringskassan, försäkringsbolag och div. Är inget fan av att göra sådant men det är bara att göra det.


iväg på spännande info

till fru ludvigsson. Det ska bli intressant att höra vad hon har klurat ihop :) så nu har jag legat och vilat hela dagen så jag ska orka med "utflykten"
Inget samtal har kommit idag, går i väntans tider.
Anki var förbi med lite filmer idag.
Timon hade uppfört sig illa idag hos fam Carlsson berättade MC, men han hade fått ge sig och hade väl varit en duktig hund sedan.
Mkt Betapet idag.
Till helgen kommer ju Linnéa och Patrick!!! :D, ska försöka ta mig till stallet då och borsta lite på Maggan kanske när Linnet ska rida.
Har lyssnat mkt på Spotify, hittade massa bra musik.

Dags att göra sig iordning.
 hej hej

vila, fikabesök och betapet

efter gårdagen så kände jag att man kan nog inte vara uppe hur länge som helst. var uppe på sjukan och tog nya röntgenbilder, visade precis som förra veckan. ingen skillnad, lika äckligt avbrutet, bläää. hurvar till varenda gång jag tänker på att benet ligger löst där under skinnet nånstans. hur som helst så fick jag prata med läkaren som i sin tus skulle prata med kirurgerna om ev OP.
Sedan följde jag Mattias och handlade så det skulle bli riktigt gjort ;) kände mig relativt pigg när jag kom hem så jag gick och plockade lite med friska armen, hängde upp lite tvätt, trots att det inte blev lika slätt och fint som det jag brukar göra men men, man bidrog med lite nytta i hemmet iaf. Sen kom straffet! kände närmare kvällen att värken kom allt mer smygande. aj aj AJ AJ vad jobbigt det blev när jag skulle sova, dubbla citodon som knappt hjälpte. och vaknade ett flertal ggr under natten.

Så idag har jag tagit det lugnare igen. legat och slappat, datat lite, betapet :) Anki, Erika med smått kom och fikade, trevligt med lite socialt! och gott med fika, men jag hittar inte min aptit, vars har den gömt sig? fick en fin krya-på-dig present av fam kjellren/rönnholm, två vita ljushållare med två röda ljus till och på dom satt det två söta tomtegubbar :) Av Anki fick jag en burk hembakade kakor, två sorter. och hennes snälla mamma Ulla skickade med ett par stickade tjocksockar. Jag älskar att gå omkring i hemstickade tjocksockar.
Fick även goda nyheter från läkaren!!!! Ortopederna tyckte att jag var allt för ung och aktiv och ville få nyckelbenet årgärdat på mig!!!! yes, TACK ortopederna!!!! :D så nu väntar jag bara på att dom ska ringa så jag får fara ner till umestan och göra bort det.

ikväll är det dax för duschen igen, känner mig som gammlingar som bor på ålderdomshem, att man har ett dusch schema att gå efter ;)

Även Hell´s Kitchen är ikväll, näst sista avsnittet.

nu väntas pölsa till middag! det gillar jag :)

lev och må

fredag i sängen

kvällens grej var att duscha, och det gick vägen. skönt kan jag lova att det var. så nu ligger jag här i sängen och har försökt göra det bästa att gosa ner mig. trodde det skulle vara skönt att vara utan 8:an en stund (alltså grejen som jag har bunden runt axlarna) men icket, snabbt på med den igen, kändes som om allt blev för löst och glappt utan.
har en hel hop filmer som jag kan se nu. maria, anna och alma va förbi med dom.
och nu vankas idol!!! jag tror calle åker ikväll. mattias är uppe på vinden och grejar så jag får digga här nere helt själv.

ha en skön kväll!!!

ibland blir det inte som man tänkt sig

skulle ju vara så ambitiös i måndags kväll, så först träff med vintjejerna, gott fika hos karin på näset, trevligt sällskap. sedan hålla ridlektioner, kallt som bara den men jag skulle minsann rida själv efteråt så jag lämna några hinder och for upp med maggan. gick kanon bra! så skulle jag bara hoppa en sista gång. maggan kom helt fel, hoppade av för tidigt rev med sig bommen framför sig och hon som är en gröngöling på hoppning är inte så kvick i benen och har lite dålig balans så hon gick omkull och stöp i backen. jag med såklart, pang på axeln och jag hörde hur det small till i axeln. aj aj aj, försökte resa mig men det gick inte. ville ju kolla hästen så hon var ok. men hon gick omkring och verkade oskadd. tur mobilen var med så jag ringde efter hjälp. mattias kom men det blev bara att ringa vidare och tillkalla en sån där gul bil med blåa ljus på taket. anki och mc kom också, kollade till hästen som henryk hade tagit ner till stallet. upp på sjukan, frös som en nakenhund, vimsig och illamående. fick dropp och morfin så jag mådde bättre efter en stund. röntgen som till slut togs visade en ful fraktur på vänstra nyckelbenet. ligger omlott och har glappat isär från varandra. lågt blodtryck och puls så jag fick ligga kvar två dygn. hela gårdagen gick bra, inge vimsig och så. bara massa ont ont ont. smärtstillande och sova var två nyckelord. allmänt dåsig. nu är jag hemma iaf, sover bättre, lugnt och skönt runt omkring. ska tillbaka på måndag för ny röntgen. ska se hur det tar form. nu säger dom att man gör väldigt sällan ngt åt nyckelben. funderar hur jag ska ställa mig till detta? man ser tydligt redan nu att benet in mot halsgropen ligger mkt högre upp än på den friska sidan. kan det bli problem om det läker ihop som det är nu? det kommer bli mkt broskbildning där brottet är sa dom. kan det bli följder sen? mkt funderationer..... man kanske måste stå på sig..... och det är ju jag så dålig på, hmmm. tänka tänka.
maggan var varm på en fram kota men haltade inte dagen efter. anki och mc tar hand om henne, skönt. tar lång tid innan jag kan sätta mig upp i den sadeln igen, tyyypist.
det börjar lukta mat här, har en bra hemsamarit ;) 
timon bor hemma hos carlssons, skönt han får vara där med sheni och leka. han som gärna kommer och klättrar upp på axlarna på mig när han vill spana, skulle inte funka så bra nu. 
allt man gör föutom att bara ligga och sova är tröttsamt så nu blir det vila innan lunchen. 

tog denna bild för ca två veckor sen, visst är den vacker! :)


RSS 2.0