lördagmorgon

Var på födelsedagskalas igår x två i Barsele, Maria och Tom fyllde år. Gott fika hade hon gjort. Sen hem och se lite Let´s Dance följt av en film, Gamer. Jättebra! Blev väckt flera gånger i natt av telefonen, inte min alltså. Lite trött idag. Ont i axeln också, legat konstigt.
Har satt värme på bilen så man kan fara till stallet. Ikväll är det sparkfesten här i Stensele, och vi far ju till Vallnäs på middag.
Ska göra efterrätten, Vit chokladcheescake med marinerade björnbär och kolasås. Vad tror ni om det!?

Lite kaffe nu så man blir pigg, sen väcka min darling


räkningarna betalda

tyckte nyss att jag gjorde det, tiden rinner iväg!

Jag och min käre far skulle ju börja mecka i skotern, ja främst han då kanske men jag hjälpe till med det jag kunde. Han insåg efter en stund att det skulle bli mycket, väääldigt mycket att skruva isär då det låg lite tokigt till så jag bestämde mig för att lämna in den istället. Så på måndag morgon åker jag upp med den till Blattnicksele.

Det blir då inge Norris i helgen, blev ju så kallt och där finns ju ingen el så man får elda så hade vi haft tur så hade vi väl fått upp värmen lagomt till vi skulle hem. Istället blir det middag imorgon på Vallnäs. Trevligt!

Ikväll blir det väl Lets Dance kanske.

Mattias har lagt golvet uppe i sovrummet, kanonbra! Tyvärr så har vi räknat lite fel så vi måste beställa mera. Gipsskivorna håller på att åka upp inne i tv rummet så snart kan man måla. Fönstret är skrapat så när allt dammgöra är gjort kan jag måla det. Elektrickern ska få komma till veckan och dra all el i svorummet. Vi är på god väg!

BETPET!!!!

nu kommer snön

ja det har börjat ramla ner lite av allt som skulle komma. Så igårkväll var vi dukltiga och körde ner spillvirket som Marcus och Mia skulle få.

Idag är en dag som vi hade tänkt ska bestå an planering. Ritningen ska tittas på en sista gång, eluttagen ska ritas ut. Lämna in offerter, beräkna osv. Vad hamnar det på?  Vi får se......

Sen även en lunch träff med Uman Puls!

En morgon sväng med hundarna i det blåsiga vädret.

löshoppning

idag som tidigare skrivit med Maggan och Terry. Det var jätteroligt och bägge två var kanon duktiga. Tyvärr så hade jag inte med mig kameran, glömde :( typist! Dom är lite olika, Terry väldigt kort och Maggan lite lång och låg. Hon fick sträcka på sig ibland då hon också gärna hoppade av lite tidigt på första hindret. Bägge hade fina språng och det var kul. Dessutom raceade dom ganska mkt i början, energi som ville ut.

Ikväll blir en riktigt tv kväll tror jag, känner mig helt matt.

Hjärngympa

har börjat morgonen med lite Betapet, så nu är skallen på g. Mattias ska väckas så vi kan gå ut på promenad. svårväckt är han, man tjatar....... ska göra några försök till.
På agendan idag står löshoppning med Maggan och Terry, det ska bli kul! Ska se om jag kan filma snuttar med kameran.

Hade möte igår hos Ludvigssons, Uman puls. Tog en prommis dit upp med Timon och fick sällskap av Anna L. Trevlig pratstund. Lämna Timpan hos farmor och farfar under mötet. Ritzi löper och vill äntligen leka med honom, så glad han blev. Annars skiter hon blankt i honom. Se vad hormoner kan göra :)

Det är inte så kallt ute idag, skönt.

Kanske Norrheden til helgen.

Uppdatering av helgen

Måndag igen, veckorna bara susar förbi. Linnea och Patrick kom upp i helgen för skoterkörning. Linkan hängde också på. Killarna hade nog en tuff skoterkörning för dom fick hämtning i Gargnäs på lördagen då dom inte orkade köra hem, hmmm....... Så skjuts dit på söndag morgon så dom kunde köra hem dom igen.
Sen har vi haft lite poker spel också, det blev Linnea och Patrick som spelade hem 1:a och 2:a pris.

Igår va jag, Mattias och Alex och så Avatar på bio. Vilken bra gjord film!!! Och handlingen var bra, fyra poäng av fem. Innan hade vi ätit go middag, plommonspäckad karre, götta!

I helgen har även hundarna spungit lösa tillsammans ute!!!! Fick bara en magkänsla att det kommer gå bra, och att det gick! Funkar kanon :) Dom kappspringer mkt tillsammans, och jag tillåter inte att dom får gå in och busa så mkt med varandra för rätt var det är så kan det gå överstyr, och dom godtar det och råkutar ist. Va skönt att odm kan vara tillsammans ute och att det går bra. Men jag tror inte att det skulle funka om husse är med, han är lite nervös och då kanske det inte funkar.

Alla utom jag ligger och sover nu, Mattias jobbade i natt. Ska väl ta ut djuren på morgon prommis snart bara dom vaknar. Rasmus snarkar som vanligt i bädden hans :)

Vi har nya kökslampor nu i fönstret så nu har julstjärnorna och julgardinerna blivit utbytta.

ha en bra dag!

Lite fix på morgonkvisten

VT ridskoleshema - CHECK
Hört om skotern - CHECK Det är tydligen lågfartsmunstycket som slaggats igen, sånt kunde visst lätt hända om man inte konserverat skotern under sommarn. Så nu ska jag och pappa fixa i den nästa helg. Få se om man lär sig ngt.

Känner att jag har en förkylning på g..... hoppas den försvinner.

Igår bakade jag bullar och kärleksmums så nu finns det fika i frysen :)

Dags för Rasmus terapi promenad, Timon är med Mattias på kontoret.

Ha en bra dag!


onsdag 20/1

oj aj oj sikken vurpa jag gjporde igår när jag kom hem. Pinknödig och med tre matkassar i högerarmen sprang jag nedför balkongen med nyckeln, på trappstegen ner så tjong i ballongen åker benen undan!!!! :( ett knastrande knakande ljud hördes......... blev lite rädd först att det ähnt ngt för jag fick så ont. Men det var nog bara nacken som fick sig en smäll för idag är jag stelare är stelast där.

For upp en snabbis igår till Anki och flickorna och tittade på råttorna. Ok, dom är rätt söt ändå. Men jag ville inte hålla i dom, en gick snabbt över min hand och det fick vara nog. Livliga små rackare.

Mattias sover...... som vanligt medans jag försöker komma upp i nån vettig tid. Ska upp på vinden och se om det torkat på fönstren för ett tredje och sista varv. Mattias får hjälp av SkarvenMarkus idag och dom ska börja sätta upp gipsskivorna i tv-rummet. Go boys!!!!!!

hej hej

besök nummer två

på NUS resulterade i ett nej, no, nada, NJET!!!!!!!!!! :( Hanna är lite sur och besviken. Trodde verkligen dom va inne på att göra ngt åt det och så blir det tvärnit. Hur som haver så får vi se vad som händer nu efter detta.

Jag stannar kvar i stan tills imorgon och Mattias har åkt hem. Jag, Linnea och Patrick ska fara på bio ikväll och se Snabba cash, har läst boken och den var kanon så jag tror på filmen också.

Nu lite vila så man inte somnar på bion för den börjar rätt sent.

4 nördar plus burkar

ja så ser det ut hos Linnea och Patrick. Vi har samtliga varsin dator runt bordet med lite snarra och inväntar pokern som börjar snart. Det är ju så kul med nätpoker!!!!
Vi har hunnit göra bort Jula idag så nu har vi två toalettstolar i bagaget samt mkt annat, proppfullt. Och då har jag ju lovat Anki att ta hem två takråttor i bur som flickorna ska få. Hur ska allt rymmas??? Dessutom ska en viss Rasmus rymmas, hmmmm...... det löser sig nog.
Har varit ute på en härlig promenad med Linnea och vi tog med oss Rasmus och Tyra. Dom hade så kul ihop. Nu ligger hunden nöjd och helt däckad :)

Nu är det snart dax.......

lördag härliga lördag

Och jag har varit hos Maggan nu på morgonen, skönt att ta sig upp i tid så man inte sover bort dagen. Inte lika kallt idag så man kan ju vara ute en stund.

Va förbi en sväng på jobbet igår och snackade med grabbarna jag jobbar med. Kommer ju kännas lite konstigt att sätta sig där sedan när det är dags att börja jobba igen. Imorgon åker vi ju till Umeå för på måndag, DEN 18:e ska jag vara hos ortopeden :) Vi tar emd oss Rasmus och Timon får vara i sitt andra hem.
Följde med den andra matten igår till Vilhelmina då hon skulle hämta briketter. En sväng på Tallen och Grannngården han vi med.

Skidskytten igår var ju bara för bra!!! Damerna vann sin stafett! :D

Stackars kompis som fick ta bort sin hund igår, sin finfina hund som brukade leka så bra med Timon. Usch när den dagen kommer för en själv :(

En fika med Mejan står på schemat idag, så man kanske ska fixa till sig lite för civilisationen!

Idag är ju Rönnholms/Kjellren uppe i Happaranda på Ikea!!!!!!!!!!!!! Jag vill också!

frukost intagen

Sitter och försöker vara författare, tur man inte valde det yrket :)

Såg en bra film igår kväll, State of play. Med Russel Crowe och Ben Afflek, sevärd.

Vilken kanon dag det är ute idag med blå himmel och solen håler sig uppe på trädtopparna. Sedan att det är under minus 20 behöver vi inte prata om.

Trevligt hos Ludvigssons igår, gott fika och bollen är i ännu mer rullning.

Skidskytten igår blev ju kanon, ACO blev ju etta!!! Med STOR stil!!! :D
Ikväll är det herrarnas sprint, då får vi hoppas med på blå-gula framgångar.

Dax att hoppa ur pyjamasen och i andra kläder.


vädret vänder

och det har blivit kallt igen, så det var lager på lager som gällde när jag for till stallet. Idag blir Maggan verkad. Hon ska få gå barfota helt och hållet nu när hon kommer fortsätta stå så länge.
Hade en fika med MC idag också, treligt surr. Sedan följde hon med och tittade på den ev lägenheten. Det ska bli så spännande :)

Kan ni tänka er en hund snarka precis som en männsika? Just så ligger Rasseman och gör just nu, hahaha låter så sött.

Ikväll är det skidskytte och sedan träff hos Ludvigssons!! Kul!!!

Nä man kanske ska dra en betapet omgång

sitter på kontoret

och väntar. Mätt och belåten efter lunchen med Erica. Hon hade turen att få komma iväg helt ensam utan barn :)
Tog promenad upp med hundarna, lika härligt väder idag med. Men mina benhinnor är inte vana promenader för det var ju att tag sen sist dom gick på långsvängar. Så tur Mattias stod vid Hälla och plockade upp mig. Imorgon blir det lite lugnare så dom får vila lite.

Det är tisdag idag och jag har stallet kvar att göra.
Väntar in Mattias så han kan skjutsa hem mig, Timpan och Rasmus.

Sent igen

ja klockan visar nu 00:56 och jag äör vaken med datorn i knäet.

Vilket underbart härligt väder idag!!!! Vi tog hundarna och gick upp till Storuman och Alex. Där var vi större delen av dagen och bara tog det lugnt. Det blev lite Pim´s till lunch/middag och massa surr. Hämtade hem dodgen som fått nya bromsklossar.
Och for ner med härliga rensband till Barsele för där hade Marcus och Mia lyckats få stopp i avloppet, oj oj oj hoppas dom fick upp det.

Nu ska jag promt ställa undan det jag han framför mig och blunda mina gröna sköna........ för imorgon ska jag luncha med Erica och Ia!!!!!!! :D

hej å hå

Kl 00:00

på pricken!

och jag har precis avslutat en bra omgång med betapet. Så nu är hjärnan tömt så det ska inte vara ngr problem att somna. Mattias var tvungen att gå ut och jobba då det var en som blivit sjuk. Så jag och Timpan ligger och myser.

Var förbi en snabbis hos Erica ikväll och fick gofika där. Full rulle på barnen! Kul att se dom leka och busa :D

Sov gott med er

medans andra roar sig

så passar jag på att städa. Rent och fint ska det bli och bort med julen. Måste dock vänta med julstjärnorna då vi inte har några andra lampor att hänga dit. Mattias hade sönder en av dom gamla.
Linnea och Patrick överraskade med att komma upp idag. Dom var sugna på lite skoter. Så det är dom som roar sig.

Nu ska jag ta bilen och Timon och dra ner till Barsele för dom skulle dit en sväng, så får vi hälsa på dom.


jag och min kaffekopp

sitter här framför burken. Mattias sover då han körde ronden i natt, i kall vädret. Tur man fick ligga under täcket och sussa.

Igår blev det en sväng på Akkan med trevliga tjejer, ett stopp förbi Outlet och Utrustad där det inhandlades långkalsonger och underställ åt Mattias. Nu beöver han inte låna min längre sen han slarvat bort alla sina gamla. Dessa karlar!!!! ;)
Röding till middag och sen promenerade vi till 30 åringen Erica!. Gott fika som vanligt och trevlig stund där. Fick även se Ericas lilla brors-son Alvin. Så liten alltså! :D Ia blev helt plötsligt så stor!

Det är fortfarande kallt ute, håller på att värma upp bilen så jag kan fara och göra bort stallet. Enligt Yr ska det bli varmare vid 10 tiden, - 18..... men jag tvivlar.......

Min förkylning kom aldrig utan är puts väck!

Klä på er när ni ska ut idag

kall dag den 7/1

ja nu visar kvicksilvret på -31 grader, huvva huvva. Vi tog värsta sovmorgonen, vaknade vid halv elva!!!!! Så in med kabeln i bilen så man kan starta den nån gång. Lite kontor för Mattias del och en träff med Mejan för min del. Sedan ska vi på storkalas hos 30 åringen Erica!!!! GRATTIS!!!!! :D

En sväng ner i tvätt stugan ska jag ta nu, och sedan på med understället för det lär behövas :)


ont i fingrarna

tänk vad kyla kan orsaka aj aj i fingrarna. Det blir ju knappast bättre när man tar på sig fuktiga handskar när man beger sig ut i kylan igen.
Har varit nere i stallet och tagit ut hästarna, gett dom lunch, mockat och fixat för middagen för då kommer dom in igen pållarna. Så med andra ord så blir det en hel dag i stallet.

Nu vankas skidor på tv! Marcus Hellner ligger bra till. Sedan skidskytte, yes! :D

Märks på hundarna att det är kallt, för dom är lugnare än en filbunke, ligger och sover mkt och vill bara gå ut när det verkligen behövs. Timon däremot tackar inte nej till en biltur, då vill han gärna följa och sitta och titta :)

Tillbaks till tv:n

på G

Jag och Mattias har massa planer i rullning....... men det krävs mkt planering, funderingar och lite tid. Men vi tror på idén och det känns jätte kul!!! Vilken start på 2010 alltså!!!!!

Har varit i stallet nu på morgonen, så kallt är att hästarna får stå inne och äta morgonhöet tills det börjar närma sig lunch, då får dom komma ut en sväng.
Idag är en dag som är fylld av skidor på tv! Det kommer sitta fint att vara inne i värmen med lite ljus och mys.

Ha en skön dag

2010

ett helt nytt år framför oss!!!

Helgen uppe i stugan var riktigt trevligt. Mattias fick ju jobba en hel del men han fick ju vara med på dagarna iaf :) Hade med oss Ps3 så vi spelade en hel del Buzz och Tekken turneringar. God mat lyckades vi göra också. Vädret var som vinter ska vara, kallt eller snö. Men det är betydligt mindre snö däruppe än här hemma.
Vi tog en sväng på högis också dagen före nyårsafton. Då var ju Mattias ledig så han fick vara med. Faktiskt en kul kväll där, men det känns ju att man snart är 30 för det vimlade av ungdomar :)
Rasmus fick följa med oss och Timon var hos sina "styvföräldrar". Rasse njöt full fulla muggar av att få vara där uppe. Enda gången han blir glad och tycker det är kul när han ser oss klä på oss för att gå ut. Han vill hänga med!!! Jag och Linnea tränade näsan på honom genom att turas om att gömma oss med en pinne. Vet inte riktigt om han använde näsan utan tittade på spåren där vi hade hoppat at leden.

Nu är det måndag, och jag ska börja ta hand om hästen helt själv. Gick bra att mocka igår så nu känns det kul att få ha det som dagens uppgift.
Snart vill jag ta bort julgrejerna också. Fort fram och fort bort, det är min grej det :)

Fick ett samtal nu på morgonen också så nu ska vi "spinna" vidare på våran grej igen.

hej hej

RSS 2.0