Avloppet från h-vetet!!!!

Är tätt IGEN!!!!!!!!!!!! Kan man bli galen eller!!!??? Komunen var ju bara här för en vecka sen och nu är vi där igen :( Vi vet att vi måste gräva upp och byta rör för det är den kära häggen som växer utanför som haft sönder rören från stenåldern, men det kan vi ju inte göra än!!!!! Sist kommunen var här så höll det sig i ett halvår drygt men det här är oroväckande......... Ett nytt samtal på måndag blir det för imorgon åker vi till umestan så då får det vara hur tätt det vill!

Red och kollade ridvägarna idag, snart mer att rida på. Men jag frös, det var kallt!
Timon fick sig en dusch efteråt för han var grådassig på dom vita partierna så nu är han också fiin för stan ;)

Fick en torkad gädda av arbetskompanjon Robert, götta. Så vi ska knapra på den ikväll till Ninja assasain (eller hur det nu stavas)

Lev å må

Dragkamp med häst och frissan

Har jag varit med om idag. Maggan kom på att hon kunde dra iväg med mig när jag skulle longera "canada style". En gång är verkligen en gång för mycket!!!!! Hon gjorde det om och om igen! Ghaaa vad jag försökte stanna henne trots att man vet att man inte har ngn chans. Det blir nya tag med det där på med bas nivå för TYVÄRR så var det hon som gick vinnande ur striden.

Jag hade en klipptid att passa så nu är man då fräsch där iaf :D Skönt!

Ikväll blir det massa däckombyten, för i helgen blir det valborgsfirande på Vidängsgården hos Magnus och Elisabeth. På lördag ska vi göra ngt som kan bli intressant, det enda vi vet är att vi ska ta med oss oömma utekläder. Jag gillar sånt! Dessutom ska vi förbi på bl.a. Mio där vi ska köpa en mediabänk vi är intresserade av så släpvagnen tar vi med.

Mattias har fått hem sina kära högtalare som han nu sitter och lyssnar på, ni vill bara inte veta prislappen!!! Där är jag och han helt olika ;)

Ha en skön kväll

Långledig

i två veckor!!!! skönnnt!
helgens jobb flöt på riktigt bra.

Jag har provat på en grej, horsemanship! Med en canadensare!!!!! Faktiskt så var det jätteroligt. Han var duktig på att lära ut och gjorde det så enkelt. Så nu ska jag faktiskt ta och använda lite av det till min ridning, tror det kommer gå jättebra.

Dessutom så har jag hunnit rida ett pass för elisabeth i helgen, fick träna på sitsen en hel del, välbehövligt!!!!! Hittade en bra form på Maggan med hjälp av inspänningstyglar, ska fortsätta på det spåret samt kanadickens tips och råd.

Emmy och Elin är här nu och ska sova över i två nätter.

Funderingar på Ikea i veckan, hämta skotrarna från stugan, Valborg Umeå?? Har bokat en klipp och slingtid på onsdag så nu blir man snart vår fräsch uppe i kalufsen.

Övervåningen är klar, så nu ser man tv här uppe i vår nya sköna soffa. Lite småsaker att fixa bara, gardiner, matta och annat krafs.


det börjar ta sig

även i tvrummet på övervåningen.



fönstret färdigmålat

tapeterna uppsatta

IMORGON LÄGGS GOLVET IN!!!!!!!!

och efter det är det klart för att möbleras upp :D

det luktar

skit i vårt hus. Kommunen var här imorse och blåste rent i det täta avloppet!!!! Äntligen kan man börja tvätta berget av tvätt och duscha utan att behöva sätta rekord i snabbhet hela tiden.

Vädret är kanon ute, men vad gör väl det när man är krasslig som en ovattnad fikus. Jag ska måla fönstret iaf.
Ska även passa på att bjuda på lite härliga bilder från fjällen under påsken :D Det är så man njuter!

Jag och Mattias ute i snön och tjoa runt lite


Framför Atoklinten


Mattias råkade ut för en accidante, men som tur var veckan före påsk :P


Även Timon njuter av solen



Visst är det mkt snö!!!!!!

Falskt alarm

än så länge...... Ingen halsfluss visades imorse uppe på sjukan, men ordentlig förkylning som satt sig bara i halsen med sånt där mysigt grönt/gult äckel på dom röda, svullna och onda mandlarna, uäärk!!!

Nu har vi vår nya soffa!, halva rummet är tepetserat och jag har grundat fönstret. Det går framåt med hastighet nu :D

När man är sjuk får man hjälp med mycket...... till och med detta!



Han är duktig min Mattias, och Maggan förståss :)

Tre filmer kom han hem med idag som vi ska se, dock inte alla för då har jag somnat för länge sen!

hejhej

Halsfluss!!??

Har haft ont på högra sidan i halsen sen före helgen, och värre och värre har det bara blivit. Nu är det plågsamt att svälja så jag väljer hellre att spotta. Inga andra tendenser på förkylning, typ hosta eller är snuvig så imorgonbitti åker jag upp och tar en halsplatta.

Annars var helgen i Hemavan med Anki och Per jättetrevlig, vi hade bastun hela helgen. Tanken var ju att vi skulle sova där eftersom det var fullbokat på hela hotellet, men pga alla inställda flyg från vulkanutbrottet på Island så hade det blivit avbokningar. Tur för oss iaf :P Så vi fick ändå ha bastun för oss själva så det var riktigt gött att sätta sig där och relaxa. Vi åt otroligt god mat kan jag lova, mkt creds till kockarna!

Har hunnit göra lite nytta här hemma som städa så nu är det frächt och fint. Mattias är på övervåningen och tapetserar. I veckan hämtar vi våran nya soffa!!! Hittade till slut en på Mios i Vilhelmina som vi är nöjda med :D

Ska fortsätta dricka lite varmt te och knapra ipren så man kan sova i natt.

Imorgon en ny vecka!

Vår i luften

och det känns härligt!!! Jag, Mattias och Alex tog en promenad upp till Storuman med hundarna, varmt och skönt.

Blir en sväng till Vilhelmina för inköp av havre mm. Maggan går tokbra nu. Känns att hon blivit mkt starkare i bakdelen nu. Den lilla ridbanan är nästan helt framtinad så man kan rida ute.

På onsdag så åker vi på fiskeresa till Ransarn tillsammans med Markus och Anna. Det ska blir riktigt gött och vi hoppas på mkt napp.
Tog dessutom en semesterdag så jag jobbar bara i natt sen går jag av och är ledig resten av veckan.

Till helgen åker vi med Anki och Per till Hemavan, hoppas bara det löser sig med rummen för det har strulat till sig lite. Då blir det skidåkning och skoteråkning på schemat.

Nu ska jag skynda på Mattias så vi får dra till Villis!!!

Skärtorsdag 2010

Och jag sitter ensam hemma med Rasmus. Har städat så nu är det bara golvtorkning kvar. Hänga lite tvätt. Sen fara till stallet och pyssla lite mad Maggan. Rasmus åker till Vilhelmina antingen ikväll eller imorgon bitti. Mattias och Timon åkte upp till stugan igårkväll dom lyckostarna! Barsele är snart uppe, Linnea å Patte åker typ nu snart. Jag har en natt kvar, åker hem och sover ett par timmar imorgon bitti och sen far jag, farmor och farfar upp tillsammans. Dom ska ha ett möte så dom åker hem sen igen. Så bara ungdomen uppe i stugan detta år.
Jag har turen iaf att ikväll få äta med middag hos mamma och pappa så jag behöver inte vara helt själv :)

Asfalten är framme tok mycket på vägen, det regnade inatt. Jag hoppas iaf på en solig helg!

Glad påsk på er allesammans!

RSS 2.0